• ۳۰ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۹
  • کد خبر: 1668

آمارها نشان می‌دهد از مهر ماه سال جاری که این نرم‌افزارها رایج شده است، موقعّیت‌های تعهّدی باز بازار بیش از ۳۰% رشد داشته‌، تعداد معاملات در هر روز از متوسط ۲۰۰۰ قرارداد به ۵۰۰۰ قرارداد افزایش‌یافته و رکورد معاملات نسبت به بالاترین زمان انجام معاملات از ۵۴% به ۶۸% افزایش یافته است.

به گزارش «پایگاه خبری بورس کالای ایران» چند ماهی است در بورس کالای ایران، معاملات آنلاین بر روی قراردادهای تحویل آتی در مورد سکه طلا راه‌اندازی شده است. در این رخداد جدید فعالان به جای حضور در دفتر کارگزاران یا تماس تلفنی با آن‌ها، می‌توانند با استفاده از نرم‌افزارهای ارتباطی و به صورت لحظه‌ای با کارگزار خود و از آن طریق با هسته‌ی معاملات قراردادهای آتی بورس کالا ارتباط داشته و سفارش‌های خرید یا فروش قراردادهای آتی خود را بلادرنگ و بی‌واسطه به بورس ارسال کنند.

آمارها نشان می‌دهد از مهر ماه سال جاری که این نرم‌افزارها رایج شده است، موقعّیت‌های تعهّدی باز بازار بیش از ۳۰% رشد داشته‌، تعداد معاملات در هر روز از متوسط ۲۰۰۰ قرارداد به ۵۰۰۰ قرارداد افزایش‌یافته و رکورد معاملات نسبت به بالاترین زمان انجام معاملات از ۵۴% به ۶۸% افزایش یافته است.

به این ترتیب بسترهای معاملاتی لحظه‌ای یا online trading که سابقه ۵ ساله بر روی معاملات نقد سهام در بورس‌های تهران و فرابورس را دارد، هم‌اکنون به بورس کالای ایران رسیده و چند ماهی است برای معاملات آتی رایج شده ‌است.

از این پس همه‌ی طلافروشان، صرّافان‌، خریداران و فروشندگان سکه، سرمایه‌گذاران حقیقی و حقوقی برای کاهش ریسک خود در نوسان قیمت‌ها در آینده، یا برای کسب سود می‌توانند بدون واسطه و بدون نیاز به حضور در دفتر یا تماس تلفنی با کارگزار یا معامله‌گرشان، بلادرنگ و بی‌واسطه موقعّیت‌های خرید و فروش خود برای تحویل آتی سکه را از محل کار یا زندگی‌شان و به راحتی با یک دستگاه رایانه یا از موبایل‌شان، باز و بسته کنند.

فعاّلان حرفه‌ای بازار نقد سکه‌ی طلا می‌دانند که اگر به معاملات آتی سکه وصل شوند، در کنار معاملات نقد و تحویل فیزیکی به راحتی و با اندکی آموزش و هوش می‌توانند وارد معاملات آتی شده و با دو هدف کاهش ریسک یا افزایش سود بدون دغدغه و نیاز به زحمت، معاملات خود را به صورت آنی انجام دهند.

بورس کالای ایران درصدد است از یک بورس کالای مبتنی بر معاملات نقد و تحویل کالا به یک بورس مبتنی بر اوراق بهادار به پشتوانه کالاهای اساسی و بدون نیاز به تحویل همه‌ی حجم معاملات تبدیل شود.

امیدواریم این تجربه به سرعت قابل انتقال بر روی کالاهای اساسی و مهم دیگری که بازار نقد بزرگی دارند، باشد و در سال‌های آینده حداقل بر روی ۱۵ کالای اساسی معاملات آتی و به صورت لحظه‌ای و بلادرنگ انجام پذیرد.

در این صورت بورس کالای ایران می‌تواند مرجع قیمت‌گذاری منطقه‌ای بسیاری از کالاهای مهم و اساسی مانند فولاد، گندم، ذرت، طلا، محصولات بالادست پتروشیمی و … باشد.

سامانه‌های آنلاین بر روی معاملات آتی یک گام مهم برای این تبدیل اساسی است؛ هم اکنون ۴ شرکت نرم‌افزاری به بیش از ۴۰ کارگزار بورس این سیستم‌ها را ارائه داده‌اند.

*حسین خزلی خرازی، مدیرعامل شرکت کارگزاری بانک کشاورزی و عضوهیات مدیره شرکت بورس کالای ایران

منبع: روزنامه جهان اقتصاد

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها