ناتوانی دولت چین در سرپا نگاه داشتن صنایع این کشور که با یارانه‌های دولتی اداره می‌شوند و همین‌طور ناتوانی در جلوگیری از فرار سرمایه، چین را با خطر «توقف ناگهانی» اقتصاد خود در سال ۲۰۱۶ میلادی مواجه ساخته است.

به‌گزارش «پایگاه خبری بورس کالای ایران»، تحلیلگرانی که در سال ۱۹۹۸ میلادی موفق به پیش‌بینی سقوط بازار سهام روسیه شده بودند، اعلام کردند: ناتوانی دولت چین در سرپا نگاه داشتن صنایع و جلوگیری از فرار سرمایه از این کشور، منجر به سقوط جدی ارزش یوآن شده و احتمالا اقتصاد این کشور را در سال ۲۰۱۶ با خطر توقف ناگهانی روبرو خواهد ساخت.

به‌گزارش استریت، «جی پی اسمیت»، کارمند سابق «دویچه بانک»، که هم‌اکنون در موسسه مطالعاتی Ecstrat فعالیت می‌کند، می‌گوید: شرایط کنونی چین به وخامت اوضاع اقتصادی ۲۰۰۸ آمریکا و سال ۱۹۹۷ کره یعنی پیش از بحران مالی آسیا است. در نتیجه، بازار سهام چین بیش از سایر بازارهای مالی جهان، با احتمال سقوط مواجه است.

این پیش‌بینی ها از شرایط اقتصادی چین با چشم‌اندازی که اکثر تحلیلگران از این کشور ترسیم کرده‌اند در تضاد است. «بنک ‌آو آمریکا» در گزارشی که این ماه منتشر کرد، پیش‌بینی کرده که چین در سال ۲۰۱۶، با تغییر رویکرد اقتصادی خود، به سمت اقتصاد مبتنی بر ارائه خدمات، روند تدریجی کاهش ارزش یوآن را پشت سر بگذارد.

اما بنا بر اعلام اسمیت، نیروهای بازار احتمالا برگ برنده توانایی مقامات چین برای کنترل اقتصاد و جلوگیری از فرار سرمایه خواهد بود. وی افزود: کارخانه‌های فعال در برخی صنایع مهم، احتمالا در معرض بحران نقدینگی خواهند بود درحالی‌که تکرار تزریق محرک‌های پولی و مالی رفته‌رفته رو به تقلیل می‌رود. با این‌حال، آنچه که مسلم است، احتمالا فشارها برای افزایش خروج سرمایه از چین در سال ۲۰۱۶ میلادی افزایش خواهد یافت.

با سقوط شدید بازار سهام چین همچنین، از همین حالا علایم این بحران بروز کرده است. این درحالی است که بازار سهام این کشور با مداخله مقامات دولتی چین برای جلوگیری از سقوط بیشتر شاخص‌ها، نسبت به رقبایش شرایط بهتری داشته است. شاخص iShare MSCI چین امسال ۶.۳ درصد سقوط کرده درحالی‌که شاخص‌های اصلی در بازارهای نوظهور ۱۳ درصد سقوط داشته است.

بنک آو آمریکا همچنین در گزارشی پیش‌بینی کرده که چین احتمالا به آرامی به سمت کندی رشد پیش خواهد رفت. اقتصاد این کشور در سال ۲۰۱۶ میلادی ۶.۶ درصد رشد خواهد داشت که این رقم اندکی پایین‌تر از برآورد ۶.۹ درصدی سال جاری از رشد اقتصادی چین است.

چین تا اینجای کار برای حمایت از ارزش یوآن، از منابع ارزی خارجی خود استفاده کرده. بنابر اعلام «تریدینگ اکونومیک»، میزان ذخایر ارزی چین در ماه نوامبر با ۸۷ میلیارد دلار کاهش، به ۳.۴۳ تریلیون دلار تنزل یافته که این پایین‌ترین سطح ذخایر ارزی چین در سه سال گذشته است.

منبع: اقتصاد نیوز

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها