روی

در این گزارش تغییر موجودی روی در انبارهای بورس لندن و تغییر قیمت روی در هفته گذشته مورد بررسی قرار گرفته است. از مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار بر قیمت روی در هفته گذشته، افزایش ارزش دلار و قیمت نفت و همچنین تداوم کاهش موجودی انبارهای روی بود.

به گزارش«پایگاه خبری بورس کالای ایران»، قیمت نقدی و موجودی انبارهای روی در بورس فلزات لندن از ۲۷ سپتامبر تا ۲۷ اکتبر در نمودار ۱ آورده شده است. روز جمعه ۲۰ اکتبر، میزان موجودی روی در انبارها به ۲۶۸ هزار و ۹۵۰ تن رسیده بود که با شروع هفته جدید در روز دوشنبه، ۲۳ اکتبر، از موجودی انبارها حدود ۰.۶۸ درصد کاسته شد و به سطح ۲۶۷ هزار و ۶۲۵ تن رسید و همین امر عاملی برای تقویت قیمت روی بود.

از طرفی پیش‌بینی می‌شود به‌دلیل کاهش حمل نفت از منطقه کرکوک در پی حمله ارتش عراق به این منطقه، قیمت نفت طی ۳ماه آتی حدود ۱۰درصد رشد کند، همچنین افزایش تقاضای نفت توسط چین و هند، برنامه کاهش عرضه نفت ایالات متحده و در نهایت افزایش تنش‌های سیاسی بین ایران و آمریکا که موجب بالا رفتن ریسک در منطقه خاورمیانه به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین مناطق تولیدکننده نفت دنیا بوده است، نیز تأثیر مضاعفی روی این رشد قیمت خواهد داشت.

در مقابل این عوامل که از عوامل افزاینده قیمت کامودیتی‌ها بود، عوامل تضعیف‌کننده عبارت بودند از: تورم مسکن چین در ماه سپتامبر که همانند ماه‌های قبل روند کاهشی داشته است، پیشرفت برنامه معافیت مالیاتی دولت ترامپ و افزایش نرخ اوراق ۱۰ سال آمریکا و حمایت کامل سناتور حزب جمهوری‌خواه آمریکا، راند پوال از سیاست‌های مالیاتی دولت و در نهایت تضعیف ین ژاپن ناشی از سیاست‌های انبساط مالی دولت این کشور. مجموع این عوامل موجب افزایش ارزش دلار آمریکا و تضعیف قیمت کامودیتی‌ها شد.

ادامه روند کاهش موجودی انبارهای روی و نیز کاهش شاخص ارزش دلار در روز ۲۴ اکتبر، ۲ عامل تقویت قیمت روی بود به‌طوری که این فلز با ۲.۸ درصد رشد نسبت به‌روز قبل به ۳ هزار و ۲۶۵ دلار به‌ازای هر تن رسید. روز چهارشنبه ۲۵ اکتبر نیز این ۲ عامل تداوم یافتند و موجب رشد قیمت روی در روز ۲۵ اکتبر شد. قیمت روی در این روز، به ۳ هزار و ۳۰۰ دلار بر هر تن رسید که بیشترین قیمت از ۱۷ اکتبر بود.

در روز ۲۶ اکتبر، آمار رشد اقتصادی آلمان منتشر شد که رشد خوب این کشور تا حدی اثر منفی بر شاخص ارزش دلار داشت و آمار خوب اقتصادی آمریکا نیز که حاکی از افزایش فروش مسکن در ماه سپتامبر بود به‌عنوان عامل تقویت‌کننده ارزش دلار آمریکا عمل کرد. همچنین صحبت‌هایی از تغییر رئیس بانک مرکزی آمریکا و روی کار آمدن جان تیلور استاد اقتصاد دانشگاه استنفورد در کنار عوامل ذکر شده، موجب تقویت ارزش دلار شد.

در کنار افزایش شاخص ارزش دلار که باعث تضعیف قیمت کامودیتی‌ها است، چشم‌انداز افزایش قیمت نفت که عمدتا به‌علت مشکلات منطقه خاورمیانه و کاهش تولید آمریکا است، امیدی برای عدم کاهش قیمت کامودیتی‌ها و حتی رشد آن‌ها را به‌وجود آورده است.

منبع:اخبار فلزات

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها