به گزارش«پایگاه خبری بورس کالای ایران»،این موضوع از آن جهت رخ می دهد که هر محصول استراتژیک کشاورزی که کشف قیمت واقعی نشود و عرضه آن از مبادی قانونی صورت نگیرد، قطعا فساد در آن ایجاد خواهد شد.بنابراین به نظر می رسد عرضه محصولات کشاورزی به خصوص گندم در بورس کالای ایران میتواند به کشف واقعی قیمت منجر شود. بعلاوه این که با این کار دیگر شاهد حضور دلالان در این بخش نخواهیم بود.
ضمن اینکه انتظار می رود با به کار گرفتن راهکارهای مناسب و با استمرار اجرای طرح قیمت تضمینی اهدافی نظیر کوچک شدن دولت، ارائه خدمات بهتر به کشاورزان،کاهش بار مالی دولت و سرعت در پرداخت مطالبات گندمکاران محقق شود.
در همین ارتباط، یک تولیدکننده آرد گندم در استان کرمانشاه پیرامون عرضه آرد و گندم در بورس کالا و مزایای آن اظهار کرد: عرضه گندم در بورس کالا در قالب قیمت تضمینی طرح بسیار خوبی است و این امکان را فراهم می کند تا آردسازان نیاز خود را به گندم به سهولت تأمین کنند. گسترش این طرح به تمام استان ها در آینده مزایای زیادی دارد.
غلامرضا میخ بر به مشکل تامین مالی آردسازان اشاره کرد و افزود: اقتضا می کند که ارایه تسهیلات بانکی ارزان قیمت در اختیار خریداران گندم از بورس کالا قرار گیرد تا معضل تأمین منابع مالی کارخانجات آردسازی برای خرید گندم، مرتفع گردد.
وی با بیان اینکه عرضه آزمایشی گندم در ۴ استان در بورس کالا شروع خوبی برای عرضه آرد و گندم صادراتی است، گفت: بورس بهترین عملکرد را در بازار محصولات کشاورزی دارد و با توجه به اینکه در کل مراکز استان ها شعب کارگزاری و تالارهای معاملاتی بورس کالا فعال هستند، یقیناً عرضه کل گندم تولیدی در کشور امکان پذیر بوده و اقدام بسیار مثبتی است.
به گفته این تولیدکننده آرد، الان زمان آن فرارسیده که عرضه گسترده گندم در کل استان ها از طریق بورس کالا انجام شود.
وی در خصوص تکمیل زنجیره تولید آرد و گندم در بورس کالا گفت: آرد و سایر استحصالات گندم از جمله سبوس گندم و دانه مرغی نیز همانند گندم می توانند در بورس کالا عرضه شود. چرا که در حال حاضر شبکه های مویرگی در این صنعت وجود دارد. بطوریکه آرد تولیدی در استان کرمانشاه پس از حمل در استان تهران به نانوایی ها و مصرف کنندگان آرد عرضه می شود و برای کارخانجات آردسازی بهتر است تا آرد تولیدی خود را به جای مراجعه حضوری به درب تک تک نانوایی ها، در بورس عرضه کنند.
میخ بر در خصوص زیرساخت های لازم از جمله سیلو و انبارهای استاندارد برای ذخیره آرد جهت عرضه در بورس کالا، اظهار کرد: بایستی برای فراهم کردن زیرساخت های مورد نیاز این امر با انجمن صنفی آردسازان تعاملات لازم شکل گرفته و تشکیلات منسجم و گسترده ای شکل گیرد؛ در این صورت، این تعاملات می تواند بسیار موثر واقع شود.
این تولیدکننده آرد در بیان اثرات عرضه آرد و گندم در بورس کالا برای ایجاد شفافیت قیمتی و تنظیم بازار گفت: وقتی هر محصولی از جمله گندم و آرد وارد بورس شود، روند معاملات و قیمت آن خود به خود شفاف می شود. بورس یعنی شفافیت و یکی از ویژگی های مهم بورس کالا این است که بازار محصولات مختلف از یکسری رانت و مسایل خاص حاشیه ای دور می شود. آرد و گندم نیز در این بازار شفافیت قیمتی خود را پیدا کرده و از نظر کیفیتی می تواند ارتقا یابد.
منبع:اقتصاد آنلاین
ارسال نظر