رئیس هیئت مدیره اتحادیه سراسری تعاونی های تامین نیاز صنایع پایین دستی پتروشیمی گفت: در صورت تحقق پیشنهاد وزیر صنعت درباره خروج کالاهای پتروشیمی از بورس کالا، این صنایع به طور کامل تعطیل خواهد شد.

به گزارش «پایگاه خبری بورس کالای ایران»به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، نصرالله رضا زاده طرقی گفت: پیش از سال ۱۳۸۸ و تشکیل بورس کالاهای پتروشیمی ؛ محصولات پتروشیمی خارج از بورس و از طریق واسطه ها عرضه می شد که مفاسد زیادی داشت و دلالان از رانتی معادل سالانه ۷۰۰ میلیارد تومان بهره مند بودند.

وزیر صنعت ، معدن و تجارت در نشست خبری اخیر خود با رسانه ها خواهان خروج عرضه سیمان و محصولات پتروشیمی از بورس کالا شده بود. کارشناسان همان موقع با انتقاد از این تصمیم، آن را بازگشت نظام حواله ای و امضای طلایی به نظام توزیع این دو محصول راهبردی کشور دانستند.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه سراسری تعاونیهای تامین نیاز صنایع پایین دستی پتروشیمی افزود: با تشکیل بورس کالاهای پتروشیمی دست دلالان از این رانت خالی شد و حالا عده ای درصددند این رانت از دست رفته را مجددا احیا کنند اما با اطمینان می گویم این کار منجر به تعطیلی تمام واحدهای پایین دست صنعت پتروشیمی خواهد شد.

به گفته این فعال بخش خصوصی ، در حال حاضر ۸۰۰ هزار نفر به صورت مستقیم در بخش صنایع پایین دستی پتروشیمی فعالند که این روند منجر به بیکاری آنها و صنایع وابسته و جانبی خواهد شد.

رضا زاده افزود: اکنون هم متاسفانه با فشار برخی ، بخش زیادی از تولیدات پتروشیمی ها از طریق برخی مجوزهای خاص به صورت خارج از بورس و سامانه بهین یاب عرضه می شود که این میزان به ۸۳۲ هزار تن در سال قبل رسید که تخلف محرز از مصوبات کارگروه تنظیم بازار بود اما با مجوز مسئولان انجام شد چراکه برخی مسئولان علاقه مندند کالا از بورس خارج و به این شکل توزیع شود.

وی گفت: از سال ۱۳۸۸ و با سیاستهای کارگروه تنظیم بازار و تشکیل بورس کالای پتروشیمی ، جهش زیادی در تولید این محصول راهبردی بوجود آمد و میزان تولیدات ما از یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن در سال یاد شده به بیش از سه میلیون و ۶۰۰ هزار تن در سال ۱۳۹۲ رسید و ۴۵۰ هزار فرصت شغلی جدید در کشور بوجود آمد و در صنایع پایین دستی هم بخش خصوصی سرمایه گذاری سنگینی برای تولید ۱۶ میلیون تن محصول انجام داد اما متاسفانه به خاطر برخی سیاست ها ، میزان تولید به سه میلیون و ۲۰۰ هزار تن در سال قبل کاهش یافت.

رضازاده افزود : در شرایط رکود حاکم بر بازار و نبود اشتغال جدید ، در صورت توجه به پتروشیمی ، این بخش قادر به ایجاد دویست هزار شغل ثابت به ازای هر یک میلیون تن محصول و در مجموع سه میلیون شغل در کشور به ازای ۱۶ میلیون تن ظرفیت خواهد بود اما متاسفانه به دلیل نبود حمایت مثل معافیت مالیاتی برای بخش تولید، همین فعالان هم باید کار خود را رها کنند.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه سراسری تعاونیهای تامین نیاز صنایع پایین دستی پتروشیمی با انتقاد از تصمیم های حمایتی دولت برای بخش تولید تصریح کرد : به جرات می گویم همه تصمیمات دولت در بخش پایین دستی پتروشیمی، ضد تولید محصولات در این بخش است.

وی علت اصلی بروز این مشکل و کاهش ۴۰۰ هزار تنی محصولات صنایع پتروشیمی در سال قبل نسبت به سال ۱۳۹۲ را انحلال کارگروه تنظیم بازار در جهت تامین منافع صنایع بالادستی پتروشیمی دانست و تصریح کرد: بورس کالا محلی برای شفافیت مبادلات است و با انحلال آن از شفافیت مبادلات کاسته می شود که منجر به عقبگرد به گذشته و بروز مفاسدی از جمله رانت ۷۰۰ میلیارد تومانی دلالان و واسطه ها خواهد شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها