به گزارش «پایگاه خبری بورس کالای ایران» ، مدیر عامل تامین سرمایه آرمان با بیان اینکه باید مقررات را به استانداردهای جهانی نزدیک کنیم، گفت: اگر میخواهیم بازار را مدیریت کنیم باید اعتقاد داشته باشیم که بازار بر اساس عرضه و تقاضا بوده و باید آن را بر همین اساس مدیریت کنیم. لذا بانک مرکزی باید بداند که مدیریت این بازار باید از جنس مدیریت بازاری بوده و مدیریت دستوری در آن حاکم نباشد. بنابراین بانک مرکزی باید از طریق عرضه و تقاضا بازار را مدیریت کند نه از طریق مقررات.
محمودرضا خواجه نصیر تصریح کرد: علاوه بر این در راهاندازی بورس ارز حتما باید نهادهای مالی فعال و بزرگ که دارای ابزارهای پوشش ریسک هستند،حضور داشته باشند. بنابراین یکی از پیش شرط های ضروری این بازار حضور بانک ها و نهادهای مالی به عنوان پوشش دهندگان ریسک است و حتما باید نهادهای مالی و بانکها به عنوان بازارگردان در این بازار فعالیت کنند.
این مسئول سابق سازمان بورس خاطرنشان کرد: در حال حاضر راهاندازی بازار آتی ارز در کشور ضرورت دارد و این نیاز میتواند در بورس کالا با توجه به تجربه موفق سکه آتی برآورده شود.
به گفته خواجه نصیر، برای راهاندازی بورس ارز وجود ابزارهای دسترسی به بازار، قیمتگذاری درست، تخصیص سود، سیستم الکترونیک، مقررات استاندارد و از همه مهمتر حضور نهادهای مالی بزرگ برای پوشش ریسک لازم و ضروری است.
وی با بیان اینکه از زیر ساخت های اصلی بورس آتی ارز، فیوچرز ارزی است،در پاسخ به این سوال که برای راه اندازی بورس ارز چقدر عزم و اراده وجود دارد، گفت: به اعتقاد من بزرگ ترین مسئله در ایجاد بورس ارز، همکاری و همیاری بانک مرکزی برای طراحی و راه اندازی این بازار است که تا کنون این موضوع مانع از راهاندازی بورس ارز شده است.
خواجه نصیر اذعان کرد: بنابراین در حال حاضر باید سیاستگذاران بانک مرکزی واقعا به این نتیجه برسند که بورس ارز باید در کشور راه اندازی شود که این بار به نظر می رسد، به دلیل اینکه این ابزار به شدت مورد تقاضای سرمایه گذاران خارجی است، راه اندازی آن عملیاتی شود.
منبع: ایسنا
ارسال نظر