علی تیموری

مدیر عامل تامین سرمایه لوتوس پارسیان با اشاره به پذیرش خودروی دنا در بورس کالا در اردیبهشت امسال گفت: بر اساس پیش‌بینی‌ها عرضه این خودرو از مهرماه امسال در این بورس آغاز و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال ۲۲۰۰ خودروی دنا در بورس کالا عرضه شود.

به گزارش«پایگاه خبری بورس کالای ایران»، علی تیموری شندی در نشست خبری خود با خبرنگاران در خصوص سهم صنایع مختلف بویژه صنعت خودرو از تامین مالی در بازار سرمایه کشور گفت: خودرو یکی از صنایع بزرگ و مادر در کشور است که از گردش مالی بالایی برخوردار بوده و درصد بالایی از اشتغال کشور را به خود وابسته کرده است. بر این اساس باید تلاش کنیم تا تامین مالی در این صنعت از تنوع و سادگی برخوردار شود.

وی با بیان این که در سال گذشته برخی از تامین مالی‌های صورت گرفته در صنعت خودروی کشور با سود ۴۵ درصد انجام شده است گفت: هزینه بالای تامین مالی موجب افزایش هزینه تولید، کاهش سودآوری و در نتیجه فشار بر مصرف کننده می‌شود. به همین دلیل هر چه هزینه تامین مالی صنایع بویژه صنعت خودرو کمتر شود رقابت‌پذیری بیشتر و نیز هزینه تولید کمتر می‌شود و بر این اساس باید به سمت استفاده از ابزارهای کالایی پیش برویم.

وی در خصوص وضعیت عرضه خودرو در بورس کالا گفت: در مرحله اول سال گذشته خودروی سراتو در بورس کالا پذیرش شد که تا کنون چند بار عرضه این خودرو صورت گرفته است. همچنین در مرحله دوم، پذیرش خودروی دنا در اردیبهشت امسال در این بورس انجام شده که بر اساس پیش‌بینی‌ها عرضه دنا در این بورس از مهرماه امسال آغاز و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال ۲۲۰۰ خودروی دنا در بورس کالا عرضه شود.

وی ادامه داد: از سوی دیگر بنا داریم فرش ماشینی و فرش دست‌بافت را نیز به بورس کالا بیاوریم که از این جهت هم می‌توان از بستر بازار سرمایه برای تامین مالی صنایع کوچک و بزرگ استفاده کرد.

وی با اشاره به این که توسعه ابزارها و تعمیق بازار سرمایه از جمله رسالت‌های شرکتهای تامین سرمایه است گفت: برای توسعه صنعت تامین مالی باید اقدام به تنوع بخشی ابزارها و فرهنگ‌سازی در این زمینه کنیم.

مدیرعامل تامین سرمایه لوتوس پارسیان افزود: بر این اساس تا کنون ۴۵۰۰ میلیارد تومان تعهدپذیره نویسی و بازارگردانی اوراق توسط این شرکت انجام شده و بنا داریم تا پایان سال ۱۵۰۰ میلیارد تومان دیگر نیز اوراق در بازار سرمایه منتشر کنیم.

وی در خصوص مشکلات این صنعت در کشور اذعان داشت: در بخش‌های مختلف از جمله قوانین و مقررات، نیروی انسانی مشکلاتی وجود دارد که موجب شده تا فعالان بازار از حرکت به سمت توسعه ابزارهای جدید دوری کنند.

این مقام مسئول با بیان این که هر چقدر بازار سرمایه بزرگ‌تر و متنوع‌تر باشد، ذینفعان آن نفع بیشتری خواهد برد اضافه کرد: بنابراین باید کمک کنیم تا بازار سرمایه از ابزارهای متنوع و گسترده‌تری برخوردار شود.

تیموری شندی در ادامه با بیان این که درصد قابل توجهی از شرکت‌های تامین سرمایه در بازار با سهامداری بانکها شکل گرفته‌اند افزود: بر این اساس بیشتر شرکت‌های تامین سرمایه تحت تاثیر سیاستهای بانکها هستند و از این جهت ممکن است این موضوع آثار منفی را در عملکرد آنها داشته باشد. بعلاوه این که مشکلات موجود در سیستم بانکی در صورتی که به توقف فعالیت شرکتهای تامین سرمایه منجر شود باعث خواهد شد تا مشکلاتی در زمینه‌های مختلف از جمله بازار بدهی را شاهد باشیم.

وی با اشاره به این که برای توسعه نهادهای مالی باید از شکل سنتی خارج شویم گفت: در حال حاضر در دوران گذار هستیم و باید تامین مالی در کشور از بازار پول به سمت بازار سرمایه محور بودن حرکت کند که در این راستا وضعیت سیستم بانکی می‌تواند بر کندی یا سرعت این روند تاثیرگذار باشد.

این مقام مسئول با بیان این که تامین سرمایه در دنیا به طور معمول به سمت ابزارهای مالی که پایه کالایی دارند به پیش می‌رود اظهار داشت: علت این موضوع این است که این نوع ابزارهای ریسک کنترل شده‌ای دارند که بر این اساس نیز برای توسعه بازار سرمایه باید به سمت این گروه ابزارها برویم.

مدیر عامل تامین سرمایه لوتوس پارسیان در خصوص وضعیت ورود سرمایه خارجی به بازار سرمایه در دوران پسابرجام گفت: در هیچ جای دنیا ۷۰ درصد سرمایه‌گذاری در بورس به صورت مستیقم توسط حقیقی‌ها صورت نمی‌گیرد اما در بازار سرمایه ما این چنین است. بنابراین ادبیات سرمایه‌گذاری در بورس ما متفاوت از دیگر کشورهاست و نباید انتظار داشته باشیم تا خارجی‌ها با این شرایط به بازار ما ورود کنند.

منبع:تسنیم

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها