به گزارش «پایگاه خبری بورس کالای ایران» به نقل از ایرنا، معاون بازرگانی داخلی شرکت بازرگانی دولتی ایران با بیان مطلب فوق در رابطه با اجرای طرح قیمت تضمینی گندم در بورس کالا گفت: طی چند سال اخیر شاهد نزدیک شدن ارتباط بازار سرمایه با بخش کشاورزی هستیم که بورس کالای ایران در این زمینه قدم های موثری برداشته است.
حسن عباسی معروفان افزود: برای تنظیم بازار محصولات کشاورزی می توانیم از ظرفیت بورس کالا استفاده کنیم و قیمت تضمینی ابزار بسیار مناسبی در شفافیت قیمت محصولات به خصوص گندم و حمایت از کشاورزان است.
وی ادامه داد: اجرای طرح تضمینی گندم از آن جهت دارای اهمیت است که کشاورز به جای فروش محصول خود به دولت، کالایش را از طریق بورس کالا به بازار عرضه می کند و اگر در این معاملات قیمت فروخته شده در بورس کمتر از قیمت مشخص شده از سوی دولت بود در این جا دولت ما به التفاوت پول گندم را به کشاورز پرداخت می کند.
معاون بازرگانی داخلی شرکت بازرگانی دولتی ایران افزود: اگرچه طرح قیمت تضمینی در بورس کالا برای ذرت و جو دامی طی سال گذشته پیاده سازی و موفق شد، اما با توجه به حساسیت بالای محصول گندم باید تلاش های بیشتری برای به ثمر نشستن نتایج طرح قیمت تضمینی صورت گیرد؛ در حقیقت تاکنون استفاده از بورس کالا در بازار محصولات مختلف مفید بوده و باید دید آیا این روند مطلوب در خصوص گندم هم جواب می دهد یا خیر.
وی تاکید کرد: باید بحث های آموزشی در میان فعالان کشاورزی به صورت جدی تری دنبال شود، چراکه شناخت ناکافی از مزیتهای بورس کالا باعث خواهد شد تا عده ای به این سمت سوق پیدا نکنند.
معروفان با بیان اینکه می طلبد تا بورس کالا رفته رفته با شیوه های مختلف و جذاب، شرایط را برای ورود دست اندرکاران بازار محصولات کشاورزی به این بازار شفاف فراهم کند تا علاوه بر فاصله گرفتن از روش های سنتی، معامله گران در بورس اعم از تولیدکننده و مصرف کننده بیش از هر زمانی احساس امنیت کنند.
به گفته معاون بازرگانی داخلی شرکت بازرگانی دولتی ایران در کل شفافیت آماری بورس کالا، امکان قرار دادن طرفهای عرضه و تقاضا در مقابل هم، کشف عادلانه قیمتها، وجود ابزارهای مالی آیندهنگر و پوششدهنده ریسک همگی از مزایای بورس کالا برای بخش کشاورزی کشور به شمار میروند که این فاکتورها در راستای تنظیم بازار کالاهای اساسی کشاورزی مفید خواهند بود.
وی در پایان اظهار داشت: ابزارهای مالی بورس کالا میتوانند به فعالان بازار کشاورزی قدرت پیشبینی بازار با حداقل ریسک را دهند که این یک امتیاز بورس کالا برای فعالان صنعت کشاورزی است. در همین راستا شرکت بازرگانی دولتی نیز میتواند با استفاده از مکانیسمهای بورس کالا، نیاز مصرفکنندگان محصولات مختلف را تأمین کند
.
ارسال نظر