سلطانی نژاد

مدیر عامل بورس کالای ایران به پیوند بازار مالی و کشاورزی در بستر بورس کالای ایران اشاره کرد و گفت: برنامه توسعه معاملات محصولات کشاورزی در بورس کالا پس از گواهی سپرده کالایی و بازار مشتقه به راه اندازی صندوق‌های کالایی کشاورزی منتهی می شود.

به گزارش «کالاخبر»؛ حامد سلطانی نژاد در گفت و گو با ایرنا به راه اندازی صندوق های سرمایه گذاری کالایی مبتنی بر محصولات کشاورزی تاکید کرد و اظهار داشت: پس از معاملات پر حجم زعفران در بازار نقد، گواهی سپرده کالایی، قرارداد آتی و اختیار معامله، به تازگی معاملات گواهی سپرده کالایی و قرارداد آتی زیره سبز در بورس کالا آغاز شده تا در کنار تنوع کالاهای کشاورزی شاهد شکل گیری زنجیره ابزارهای مالی در بورس کالا باشیم.

وی گفت: در حال حاضر با توجه به ترکیب گواهی سپرده و بازار مشتقه در حوزه معاملات زعفران و زیره سبز، راه اندازی صندوق کالایی کشاورزی در بورس کالا مسیر هموارتری را در پیش دارد.

ورود پسته به بورس کالا

مدیرعامل بورس کالای ایران در خصوص زمان آغاز معاملات پسته در بورس کالا نیز گفت: به احتمال زیاد تا قبل از برداشت پسته (اواخر شهریور) شاهد عرضه پسته در بورس کالا خواهیم بود.

وی اظهار داشت: عرضه پسته در بورس کالا به صورت مستمر خواهد بود و اکنون بحث پذیرش انبارها در دست بررسی است.

سلطانی نژاد ادامه داد: به محض آنکه تعداد انبارها به میزانی برسد که امکان دسترسی تولیدکننده پسته به این انبارها فراهم شود، معاملات آن آغاز خواهد شد.

نبود شفافیت در بازار خرما

مدیر عامل بورس کالای ایران در این خصوص که برخی کارشناسان پس از گرانی خرما در ماه مبارک رمضان بر لزوم ورود این محصول به بورس تاکید کردند، گفت: در صورت عرضه این کالا در بورس، شبکه ای برای توزیع آن در نظر گرفته می شد که از طریق آن می توانستیم تعدادی از عرضه کننده های عمده را موظف به خرید این کالا از تولیدکننده اصلی با رعایت ساز و کار رقابتی کنیم و در انتها این کالا به زنجیره توزیع عرضه می شد.

وی ادامه داد: همچنین امکان طراحی یک سامانه به منظور انجام معاملات خرما وجود دارد، اما تا زمانی که از منشا تولید، انبارگردانی و ذخیره آن اطلاعاتی در دست نباشد نمی توان سیاستگذاری های لازم را در این زمینه انجام داد.

سلطانی نژاد معتقد است، اقدامات ما در حوزه انبارگردانی می تواند به سیاستگذاری های لازم برای میزان محصولات موجود در انبار کمک کند.

مدیر عامل بورس کالای ایران اظهار داشت: اکنون آمار درستی از میزان محصولات موجود در انبار وجود ندارد در حالی که اگر در این زمینه آمار دقیقی در اختیار باشد می توان سیاستگذاری های لازم برای بهبود معاملات را در دستور کار قرار داد اما با توجه به نبود آمار درست نمی توان تصمیمات دقیقی را در این زمینه اتخاذ کرد.

وی خاطرنشان کرد: با عرضه محصول در بورس کالا و پذیرش انبارها می توان از میزان خرما و عرضه آن مطلع شد و سیاست های اقتصادی را براساس آن تنظیم کرد اما تا زمانی که بازار ثابتی وجود نداشته باشد باید در کوچه پس کوچه ها به دنبال کالای موردنظر گشت.

سلطانی نژاد با بیان اینکه خرما به زودی در بورس کالا عرضه می شود، گفت: زمانی که بازار متشکلی برای یک کالا وجود داشته باشد می توان از سیاستگذاری و قانون درستی برای آن کالا بهره مند شد.  

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها