مهدی زمانی

در نیمه نخست سال از میان گزارش‌های ارسالی سوت‌زن‌ها، حدود ۱۰ پرونده به گزارش تخلف یا اعلام جرم منتج و در بررسی بیش از ۳۰ گزارش، در راستای ارتقای شفافیت، ناشر ملزم به ارائه گزارش شفاف‌سازی در سامانه کدال شد و اقدامات پیشگیرانه نظارتی انجام پذیرفت.

به گزارش «کالاخبر» به نقل از سنا، رئیس اداره دیده‌بان سلامت بازار سرمایه سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به نقش این اداره در راستای ارتقای شفافیت در بازار و پیشگیری از بروز تخلفات اظهار کرد: رسیدگی به گزارش‌های حرفه‌‎ای مستند درخصوص ناهنجاری های عمده منجر به جرم و تخلف در بازار سرمایه از جمله وظایف اساسی اداره دیده بان سلامت بازار سرمایه است.

مهدی زمانی سبزی ادامه داد: در صورت ارسال گزارش از سوی فعالان بازار به این اداره، حتی اگر گزارش دربرگیرنده ناهنجاری منجر به تخلف یا ارتکاب جرم نباشد، به‌منظور شفاف‌سازی، اقدامات تکمیلی روی آن انجام می‌شود. اگر چنانچه گزارش بیانگر تخلف باشد، پس از تهیه و تکمیل پرونده تخلفاتی، به مراجع رسیدگی‌کننده ارجاع داده می‌شود.

رئیس اداره دیده‌بان سلامت بازار سرمایه خاطرنشان کرد: برخی از این گزارش‌ها که احتمال انجام تحریک‌های آسیب‌زا به روند عادی معاملات در آن می‌رفت، مکاتبه با همکاران نظارتی در شرکت‌های بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ایران را در پی داشت. پس از آن نیز رفتارهای این دسته از افراد به دقت تحت نظر و بررسی قرار گرفت.

وی به درگاه اینترنتی www.dideban.seo.ir اشاره کرد و گفت: این درگاه اینترنتی، به منظور ثبت ناهنجاری عمده در حوزه‌های ناشران، نهادهای مالی، بازار اوراق بهادار و همچنین تخلفات در فضای مجازی بازار سرمایه ایجاد شده است. تمامی افراد جامعه می‌توانند بدون ارائه اطلاعات هویتی، نسبت به ارسال گزارش در این سامانه اقدام کنند.

زمانی سبزی افزود: تمامی گزارش‌ها بر حسب حوزه مربوطه، توسط کارشناسان این اداره به‌صورت تخصصی بررسی می‌شوند. درصورتی که گزارش حائز شرایط مندرج در مواد ۲ و ۳ دستورالعمل «حمایت و تشویق گزارشگران ناهنجاری در بازار سرمایه» باشد به گزارشگر «پاداش» پرداخت می‌شود.

وی یادآور شد: وظیفه اصلی اداره دیده بان سلامت بازار سرمایه، رسیدگی به گزارش گزارشگران حرفه‌ای (سوت‌زن‌ها) در ارتباط با بروز ناهنجاری‌های عمده بازار سرمایه و کشف تخلف و جرم با استفاده از توان نظارت مردمی است چندی پیش دستورالعملی با محوریت «پاداش» در کمیته تدوین مقررات سازمان بورس و اوراق بهادار تدوین شد. بر این اساس، به گزارشگران حرفه‌ای که ناهنجاری عمده‌ای را از طریق سامانه یاد شده گزارش ‌دهند، مشروط به اینکه، گزارش براساس دستورالعمل یاد شده حائز شرایط باشد، پاداش داده می‌شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها