به گزارش «کالاخبر» به نقل از خبرگزاری تسنیم، محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در همایش تجلیل از عملکرد بنگاههای اقتصادی زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی سخنرانی کرد که بخشی از این سخنرانی در ادامه آمده است.
شریعتمداری با اشاره به شعار سال گفت: باید تلاش کنیم از جهش تولید پیراهنی برای افزایش سرمایه اجتماعی و بالابردن وحدت ملی استفاده کنیم و در سایه وحدت ملی است که میتوانیم در مسیر رشد و پایندگی ملت ایران ادامه دهیم.
وی گفت: معاونت اقتصادی وزرات تعاون در ابتدای سال با سیاستگذاری صحیح و فرماندهی مناسب برای تحقق این شعار گام برداشت و برنامههای لازم را به بنگاههای زیر مجموعه ابلاغ کرد و در پایان نیز در ماههای اخیر بنگاههای اقتصادی را ارزیابی کرد و شاخص بهرهوری بنگاههای اقتصادی را اندازهگیری کرد و این کار جدیدی بود که در زیرمجموعه واحدهای وزارت تعاون انجام شد.
وی ادامه داد: هدف جهش تولید و رشد پایدار در سطح کلان اتفاق نمیافتد مگر اینکه در حوزهها و لایههای گوناگون زمینههای این امر را فراهم کنیم.
شریعتمداری تاکید کرد: اگر بخواهیم جهش تولید را به صورت مستمر ادامه دهیم و به رشد پایدار در سطح کلان در کشور نائل آییم باید در جنبههای حوزههای نهادی، ساختاری و سطح خرد، تحولاتی را ایجاد کنیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه اصل شفافیت مهمترین عواملی است که موفق شدیم به کمک آن به سود قابل توجه در فعالیتهای اقتصادی برسیم، گفت: هشت سامانه شفافیت در وزارت تعاون استقرار یافته است به گونهای که سال گذشته به تمام شرکتها بخشنامهای ابلاغ کردیم که تمام کالاهایی که قابلیت عرضه در بورس کالا را دارند، باید در بورس کالا عرضه شوند و این هدف در برخی از شرکتها اجرایی شده است.
وی تصریح کرد: نظام حکمرانی مطلوب اجازه نمیدهد حکمرانی شرکتی را با دخالت در انتصاب مدیران مخدوش کنیم، اما متاسفانه در کشور ما رواج دارد و فشارهای سیاسی و قوا موجب شده در تصمیمگیری در نظام بنگاهداری از طریق حکمرانی شرکتی مناسب باز ماندهایم و باید با فشار و تحمل مشقات فراوان با سلایق خود در انتخاب مدیران شایسته در سطوح پایین قدم برداریم و در سطوح بالا زیر بار فشار قرارنگیریم.
وی گفت: نظام بنگاهداری ما اینگونه است که هر بنگاه اقتصادی که در هر گوشهای شکل میگیرد باجگیریهای محلی شروع میشود.
شریعتمداری تاکید کرد: ما به هیچ وجه با موضوع ایفای مسوولیتهای اجتماعی بنگاهها مخالف نیستیم و مطمئنیم مردم باید از مواهب بنگاهها بهرهمند شوند، اما این با باجخواهی متفاوت است و اینگونه نمیشود بنگاهداری کرد و اینها تبدیل به جرایم شود تا در قوه قضائیه با متخلفان برخورد شود.
ارسال نظر