به گزارش کالاخبر به نقل از بورس۲۴، محسن خدابخش، معاون نظارت بر بورس ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در نشست میز صنعت لاستیک و تایر (متن کامل) گفت: عدم همسویی رشد قیمت محصول با نرخ مواد اولیه از موضوع های اساسی و چالشی این صنعت و سازمان بورس و اوراق بهادار به شمار می رود.
وی کاهش سرمایه گذاری را علنی بر عدم پویایی در تولید و عرضه لاستیک و تایر دانست، تصریح کرد: تا آخر همین هفته، مکاتبه هایی به جهت افزایش نهاده ها با وزارت صمت می شود و از سویی دیگر با رویکرد حمایتی از صنعت و سهام داران خود نیز مکاتبه هایی با وزارت صمت انجام خواهد شد.
همچنین با هم خواندیم: تمهیدات سازمان بورس و اوراق بهادار بهعنوان متولی و نهاد ناظر بازار سرمایه در برابر مداخلات دولتی و قیمتگذاری دستوری چیست؟
خدابخش گفت: هرچند فعالان صنعت خواهان فروش محصول های خود از بورس کالا هستند، اما برای عرضه تایر از طریق بورس کالا، ابتدا این محصول باید از شمول قیمت گذاری دستوری خارج شود.
معاون نظارت بر بورس ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار یادآور شد: برای تامین مالی، ابزارهایی در بازار سرمایه وجود دارد که در این زمینه نیز با همکاران تامین مالی جلسه ای برگزار می شود که شرکت های حوزه تایر از این مزیت ها بهره لازم را داشته باشند.
محسن خدابخش معاون نظارت بر بورس ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به تمایل تایرسازان به عرضه محصول های خود در بورس کالا گفت: فعالان صنعت خواهان فروش محصول های خود از بورس کالا هستند اما برای عرضه تایر از طریق بورس کالا، ابتدا این محصول باید از شمول قیمت گذاری دستوری خارج شود.
با هم درباره پیامدهای نامطلوب قیمت گذاری دستوری بخوانیم:
- راه عبور بورس از قیمتگذاری دستوری
- قیمتها با دستور کنترل نمیشوند
- با طرح تنظیم بازار کالاهای بورسی مخالف هستیم
- دود قیمت گذاری دستوری به چشم تولید می رود
- قیمتگذاری دستوری، دور باطل تورم
- قیمت گذاری دستوری در تضاد با ماهیت بازار سرمایه
- احقاق حق صاحبان سهام در برابر قیمتگذاری دستوری
- سیاست قیمت گذاری دستوری شکست میخورد
- اقدام مغفول مانده در میان مدیران ناشر بازار سرمایه
- قیمت گذاری دستوری، عاملی در رکود تولید و اقتصاد
محسن صبوری فرد، مدیرعامل یزدتایر نیز در این نشست به ارائه راهکارهایی به منظور برون رفت از شرایط کنونی در این صنعت پرداخت و گفت: ضرورت آزادسازی قیمتها و حذف قیمتگذاری دستوری با توجه به اینکه این اقدام منافع تولیدکنندگان و مصرفکنندگان را تامین نمیکند، اقدامی لازم و ضروری است.
او تداوم عرضه تایر در بورس کالا را نکته دوم برشمرد و ادامه داد: لازم است افزون بر تدوام عرضه در بورس کالا، صادرات تایر به طور کامل آزاد شود تولیدکنندگان لاستیک و تایر بتوانند موقعیت خودشان را در سطح جهانی حفظ کنند.
صبوریفرد در انتهای صحبتهایش عنوان کرد: ما از سازمان بورس و اوراق بهادار میخواهیم راهکارهایی را برای تامین مالی از طریق بازار سرمایه و ابزارهای این موضوع را در اختیار این صنعت قرار دهد.
همچنین جمال میرزایی، مدیرعامل گروه صنعتی بارز با بیان اینکه ما از سازمان بورس درخواست داریم پیگیر تدوام عرضه در بورس کالا باشد گفت: بورس کالا جایی است که می توان محصول را به قیمت منطقی فروخت و کشف قیمت درستی در آنجا صورت میگیرد.
- متن کامل این نشست را اینجا بخوانید.
ارسال نظر