به گزارش کالاخبر،بر اساس گزارش Silver Institute، در سال ۲۰۲۳، موجودی شمش نقره که در خزانههای لندن و بورسهای بزرگ نگهداری میشود، ۶۲ میلیون اونس (۱،۹۴۷ تن) کاهش یافت و به ۱،۲۲۹.۹ میلیون اونس (۳۸،۰۳۶ تن) رسید. بخش عمدهای از کاهش میزان موجودی نقره مربوط به چین بوده است. ذخایر ترکیبی موجود در انبارهای بورس طلای شانگهای و بورس آتی شانگهای با ۳۹ درصد کاهش در سال یا ۵۳.۵ میلیون اونس ( ۱،۶۶۴ تن) به کمترین میزان ۶ سال اخیر رسیده است.
چین به لحاظ تاریخی، به دلیل تولید قابل توجه نقره از کنسانتره وارداتی فلزات اساسی، همواره با مازاد نقره مواجه بوده؛ اما افزایش تقاضای صنعتی نقره، شرایط موجودی و ذخایر را تحت تاثیر قرار داده است. بر اساس گزارش LBMA (انجمن بازار شمش لندن) موجودی شمش نقره خزانههای بازار لندن در گزارش منتشر شده در پایان اکتبر ۲۰۲۴ حدود ۲۶ هزار و ۶۲۹ تن بوده که نسبت به ماه قبل آن ۱.۶ درصد کاهش داشته است. ارزش این میزان شمش نقره در تاریخ گزارش معادل ۷۷۱ میلیارد دلار تخمین زده شده که معادل ۷۰۲ هزار قطعه شمش طلا است. همچنین موجودی نقره در مراکز مهم معاملاتی قابل پایش، در سالهای اخیر به صورت جدول زیر بوده است.
جدول موجودی شمش نقره در مراکز مهم معاملات آن
نمودار موجودی شمش نقره در خزانه بورسهای (CME، SHFE، SGE، Tocom و MCX و LBMA )
ماخذ: Metals Focus, LBMA, Respective Exchanges
معاملات شمش نقره در مهمترین بورسهای کالایی سایر کشورها، انجام میشود. یکی از آنها بورس طلای شانگهای SGE است که علاوه بر قراردادهای مشتقه، معاملات نقره در قالب قراردادهای نقدی نیز در حال انجام است که مشخصات این قرارداد در جدول ذیل ارائه شده است.
مشخصات قرارداد نقدی نقره در بورس SGE چین
شمش نقره در بازار بورس کالا و طلای دوبی (DGCE) نیز مورد معامله قرار میگیرد که مشخصات قرارداد آن به شرح جدول زیر میباشد:
مشخصات قرارداد نقدی نقره در بورس کالا و طلای دوبی
این گزارش می افزاید، شمارش معکوس برای راه اندازی معاملات گواهی سپرده شمش نقره در حالی آغاز شده که تاکنون دو محموله شمش نقره با عیار ۹۹۹.۹ و وزن یک کیلوگرم در هر شمش با برند متعلق به تولیدکننده های داخلی پس از ارزیابی کمی و کیفی تحویل خزانه فلزات گرانبهای بورس کالا شده و این خزانه آماده پذیرش کالای سایر مشتریان و عرضهکنندگان شمش نقره است
ارسال نظر