به گزارش «کالاخبر»؛ در حقیقت واردات نفت به آسیا در سپتامبر نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافت، زیرا قیمتهای بالا و اختلالات اقتصادی ناشی از پاندمی روی تقاضا برای سوخت تاثیر منفی گذاشت.
با این حال، شواهدی وجود دارد که تولیدکنندگان بزرگ گروه اوپک پلاس سهم بازارشان در این منطقه را که به دلیل محدودیت عرضه از دست داده بودند دوباره به دست آورده اند زیرا تولیدشان را افزایش داده و قیمت فروش رسمی خود را پایین آورده اند.
طبق آمار رفینیتیو اویل ریسرچ، واردات نفت آسیا در سپتامبر ۲۲.۹۹ میلیون بشکه در روز بود که در مقایسه با ۲۳.۲۴ میلیون بشکه در روز در اوت کاهش داشت و اندکی بالاتر از ۲۲.۶۱ میلیون بشکه در روز در ژوییه بود.
چین که بزرگترین واردکننده نفت خام جهان است، ماه میلادی گذشته ۹.۶ میلیون بشکه در روز نفت وارد کرد که کمتر از ۱۰.۵۳ میلیون بشکه در روز در اوت بود. ضعیف شدن واردات این کشور در سپتامبر احتمالا منعکس کننده قیمتهای فروش رسمی بالا برای گریدهای نفتی خاورمیانه است. همچنین نبود سهمیه واردات نفت خام و صادرات فرآوردههای نفتی، خرید پالایشگاههای خصوصی را که عامل یک سوم از تقاضا برای نفت هستند، محدود کرد.
عربستان سعودی که بزرگترین صادرکننده نفت جهان است، قیمت فروش رسمی گرید عرب لایت به مشتریان آسیایی را برای محموله هایی که در نوامبر بارگیری می شوند ۴۰ سنت در هر بشکه کاهش داد و یک دلار و ۳۰ سنت بالاتر از قیمت پایه نفت عمان/ دوبی تعیین کرد. برای دومین ماه متوالی است که قیمت فروش رسمی کاهش داده شده و نرخ پریمیوم عرب لایت در دو ماه گذشته دو دلار و ۶۰ سنت در هر بشکه کاهش پیدا کرده است.
کاهش قیمت فروش رسمی نفت عربستان تقریبا به اندازه صادرکنندگان دیگر مانند کویت و عراق بوده است. به نظر می رسد که آرامکو تمایل دارد با قیمت پایینتر و عرضه بیشتر، نفت خود را در آسیا رقابتی نگه دارد و در بحبوحه کندی تقاضا در منطقه، سهم بازار بیشتری تصرف کند.
رشد قیمت نفت برنت به خصوص در برابر قراردادهای نفت عمان/دوبی مشوق بیشتری برای خریداران آسیایی برای خرید بیشتر نفت خاورمیانه ایجاد می کند. نفت برنت اکنون بالای ۸۳ دلار در هر بشکه معامله می شود که بالاترین قیمت از اکتبر سال ۲۰۱۸ است در حالی که قراردادهای عمان روز دوشنبه در ۸۱ دلار و ۶۶ سنت در هر بشکه بسته شدند که بالاترین قیمت سه سال گذشته است.
ممکن است که این اختلاف قیمت بزرگی به نظر نرسد اما با توجه به حجم بزرگ نفتی که هر ماه خریداری می شود، حتی ۷۳ سنت در هر بشکه نرخ پریمیوم به سرعت تبدیل به میلیونها دلار هزینه بیشتر می شود. قیمت بالاتر نفت برنت احتمالا باعث می شود خریداران آسیایی تمایل کمتری به خرید محموله هایی مانند نفت آنگولا و نیجریه پیدا کنند که بر اساس نفت برنت قیمت گذاری می شوند. افزایش شدید قیمت پایه نفت آمریکا که روز دوشنبه در ۸۰ دلار و ۵۲ سنت بسته شد، احتمالا واردات از آمریکا را محدود می کند.
بر اساس گزارش رویترز، صادرات آمریکا تحت تاثیر اختلال تولید در خلیج مکزیکو قرار گرفته است و طبق آمار شرکت مشاوره کپلر، محموله های نفت آمریکا به آسیا در هفته های اخیر افت کرده است و تنها ۷۵۰ هزار بشکه نفت آمریکا از هفته چهارم اکتبر به مقصد آسیا ارسال شده است. در حالی که در چهار هفته پیش از وقوع طوفان آیدا، صادرات نفت آمریکا به آسیا به طور میانگین ۶.۵۲ میلیون بشکه در هفته بود.
ارسال نظر