به گزارش «پایگاه خبری بورس کالای ایران»، طی هفته اخیر در بین سررسیدهای فعال بازار آتی سکه، بیشترین حجم معاملات با ۳۸ هزار و ۷۵۷ قرارداد به معاملات تحویل اردیبهشت ماه سال آینده اختصاص داشت تا ارزش این سررسید به بیش از ۴ هزار ۴۸۸ میلیارد ریال برسد. این در شرایطی است که سررسید اسفند ماه با ۸ هزار و ۹۲۱ قرارداد و ارزش بیش یک هزار ۵۸۳ میلیارد ریال در جایگاه دوم قرار گرفت. همچنین سکه تحویل شهریور ماه سال جاری نیز با حجم یک هزار و ۶۷۴ قرارداد و به ارزش بیش ۱۸۴ میلیارد ریال در جایگاه سوم ایستاد.
سکه تحویل دی ماه نیز با یک هزار و ۹۵ قرارداد و ارزش بیش از ۱۲۳میلیارد ریال در جایگاه چهارم و همچنین قرارد آبان ماه با ۴۶۷ قرارداد به ارزش بیش از ۹۷ میلیارد ریال در جایگاه پنجم معاملات قرار گرفتند.
از طرفی بررسی روند معاملات آتی سکه در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته (پنج شنبه) نشان می دهد بهای سکه در سررسیدهای مختلف با رشد قیمت همراه شد؛ به طوری که سکه تحویل شهریور با قیمت یک میلیون و ۱۱۹هزار تومان به فروش رسید که افزایش۱/۴۲ درصدی را در این روز به ثبت رساند.
قرارداد تحویل آبان با قیمت یک میلیون و ۱۳۰ هزار تومان معامله شد و رشد۱/۷۹ درصدی را در این روز تجربه کرد. از طرفی سکه تحویل دی سال جاری با قیمت یک میلیون و ۱۴۴هزار تومان مورد معامله قرار گرفت و با افزایش۱/۶۳ درصدی نسبت به پنج شنبه گذشته رو به رو شد. از سویی سکه سررسید اسفند ماه با رشد ۱/۶۶درصدی با قیمت یک میلیون و۱۵۸هزار تومان معامله شد. در پایان نیز سکه تحویل اردیبهش ماه سال آینده با نرخ یک میلیون و ۱۷۸ هزار تومان، افزایش ۱/۷ درصدی را تجربه کرد.
بهای اونس طلا در بازارهای جهانی طی روزهای ابتدایی هفته، در وضعیت کاهشی قرار داشت که گفته میشود دلیل اصلی آن انتظار برای نشست فدرال رزرو آمریکا بود، اما از روز چهارشنبه با تثبیت نرخ بهره در این نشست طلای جهانی روند افزایشی به خود گرفت و از هزار و ۳۲۰ دلار تا بیش از هزار و ۳۵۰ دلار افزایش یافت که این موضوع روی بازار آتی اثر مثبتی بر جای گذاشت ضمن آنکه انتظار رشد قیمتها و حجم معاملات را در هفته جاری تقویت کرد. به عقیده کارشناسان با این اوضاع نه تنها در هفته جاری که در هفتههای پیش رو میتوان انتظار داشت بازار آتی با روند رو به رونقی از بعد حجم معاملات و قیمتها روبهرو شود.
رشد هفتگی سکه نقدی
سکه در بازار نقدی طی هفته گذشته رشد ۳/۲ درصدی را تجربه کرد. پنجشنبه گذشته، سکه تمام بهار آزادی با ۱۹هزار تومان رشد، بیشترین افزایش روزانه از ۴ تیرماه را تجربه کرد و به قیمت یک میلیون و ۱۱۱ هزار تومان رسید. این قیمت، بالاترین نرخ فروش سکه از ۲۳ تیرماه و ناشی از رشد بهای اونس در بازارهای جهانی بود. همچنین افزایش روز پنجشنبه موجب شد که میزان بازدهی هفتگی فلز گرانبهای داخلی به ۳/۲ درصد برسد که بیشترین میزان رشد هفتگی آن در یک ماه گذشته بود. آخرین بار، فلز گرانبهای داخلی در هفته منتهی به ۱۱ تیرماه ۵/ ۵ درصد رشد قیمت را تجربه کرده بود.
شنبه گذشته، سکه با هزار تومان رشد به قیمت یک میلیون و ۸۷ هزار تومان رسید. پس از این تا روز دوشنبه، قیمت در همان کانال یک میلیون و ۸۰ هزار تومان باقی ماند تا اینکه روز سهشنبه، سکه ۸ هزار تومان افزایش قیمت را تجربه کرد و با شکستن محدوده یک میلیون و ۹۰ هزار تومانی، به قیمت یک میلیون و ۹۳ هزار تومان رسید. افزایش قیمت سکه در روز سهشنبه ناشی از رشد همزمان دلار و اونس بود. فضای بازار سکه در روز چهارشنبه احتیاطی بود و معاملهگران تمایل چندانی به انجام معامله نداشتند؛ چراکه در انتظار انتشار بیانیه فدرال رزرو در انتهای روز بودند. پس از گذشت مدت زمانی از انتشار بیانیه فدرال رزرو، بهای اونس در بازارهای جهانی بالا رفت و اثرات آن روز پنجشنبه به بازار داخلی رسید.
روز پنجشنبه، همسو با افزایش بهای سکه تمام، بهای سکههای کوچکتر نیم و ربع نیز بالا رفت. در ششمین روز هفته، نیم سکه با ۱۰ هزار تومان رشد به قیمت ۵۵۵ هزار تومان و ربع سکه با ۴ هزار تومان افزایش به قیمت ۲۸۶ هزار تومان رسید. رشد انتهای هفته این دو دارایی موجب شد که نیم سکه و ربع سکه به ترتیب، ۲ و ۵/ ۲ درصد افزایش هفتگی را تجربه کنند. ادامه رشد اونس در روز جمعه و رسیدن به قیمت هزار و ۳۵۰ دلار موجب شده است که انتظارات افزایشی معاملهگران سکه در بازار افزایش بیشتری یابد.
ارسال نظر