کشاورزی

مرتضی معتمد معاون بازرگانی سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران با بیان اینکه در بخش بازاررسانی محصولات کشاورزی با مشکلات بسیار جدی  مواجه هستیم،  گفت: تولیدکنندگان محصولاتشان را با قیمت‌های مشخصی به بازار عرضه می‌کنند ولی همان محصولات با قیمت‌های دیگر به دست مصرف‌کننده می‌رسد. به عبارت دیگر فاصله زیادی بین قیمتی که تولیدکننده محصولات کشاورزی از بازار دریافت می‌کند و قیمتی که مصرف‌کننده به بازار پرداخت می‌کند، وجود دارد و عمدتاً سود اصلی آن نصیب واسطه‌های غیرضرور که هیچ نقشی در  انتقال و یا ایجاد ارزش افزوده در محصول ندارند، می‌شود.

به گزارش «کالاخبر» به نقل از ایسنا، وی ادامه داد: برای ایجاد رقابت و حل این مشکل، وزیر جهاد کشاورزی پیشنهاد ایجاد روستا بازار در کلان شهرها را داد تا به این طریق تولیدکنندگان بتوانند بدون هیچ واسطه‌ای تولیدات خود را به مصرف‌کننده نهایی بفروشند. در حقیقت وزیر جهاد کشاورزی پیشنهاد داد که در کلانشهرها فضاهایی با امکانات اولیه آب، برق و امکانات بهداشتی ایجاد شود تا تولیدکنندگان محصولات کشاورزی بتوانند مانند روز بازارها، محصولات خود را به  مردم عرضه کنند.

معاون بازرگانی سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در پاسخ به این سؤال که چه کسانی مسئول نظارت بر قیمت و کیفیت این محصولات هستند؟  گفت: به طور طبیعی مانند هر بازار دیگری کنترل کیفی محصولات دامی‌توسط سازمان دامپزشکی و نظارت بر قیمت‌ها توسط سازمان تعزیرات و سایر متولیان امر انجام خواهد شد.  

به گفته وی محصولاتی چون سبزیجات، میوه‌جات و محصولات خام دامی ‌و فرآوری شده دراین بازارها عرضه خواهد شد و تولیدکنندگان محصولات کشاورزی به دلخواه خود اعم از خرده کشاورزان و تولیدکنندگان بزرگ محصولات کشاورزی و به‌ویژه شرکت‌های تعاونی متعلق به آنان می‌توانند محصولات خود را در این بازار عرضه کنند.

معتمد در پاسخ به این سؤال که روستا بازار چه مزیت‌هایی نسبت به روز بازار دارند؟  گفت: در روز بازارها همه افراد می‌توانند بساط کنند و هرکس هر کالایی دارد بفروشد و متولی خاصی هم وجود ندارد. همچنین شرایط اقلیمی‌هم تحت کنترل نیست. اما روستا بازارها در  فضاهای مناسب و حتی الامکان سرپوشیده با امکانات اولیه ایجاد می‌شوند و ویژه محصولات کشاورزی هستند.

وی در ادامه و در پاسخ به اینکه آیا از این روستا بازارها استقبال شده است یا خیر؟  گفت: بسیاری از تولیدکنندگان تمایل دارند بدون واسطه محصولات خود را بفروشند و پول محصولات خود را به‌صورت نقد از مصرف‌کنندگان دریافت کنند و به همین دلیل قطعا از این فضاها استقبال خواهند کرد.  اگرچه ممکن است برخی افراد هم  همچنان‌ترجیح دهند کالاهای خود را به واسطه‌ها بفروشند.

این مقام مسئول در سازمان تعاون روستایی با بیان اینکه طرح روستا بازار به تازگی در چندین شهر آغاز به کار کرده و در اکثر استان‌ها نیز جانمایی شده است و استانداران و شهرداران استقبال زیادی از آن کرده‌اند، اظهار کرد: در حال حاضر روستا بازار در شهرهای مشهد و کرمان و... راه‌اندازی شده و مشغول به کار است و در چندین استان دیگر نیز به تازگی راه‌اندازی شده است و امیدواریم روستا بازار تهران نیز تا شب عید راه‌اندازی شود.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها