دلار

شاخص دلار در معاملات امروز یک کانال عقب نشست.

به گزارش «کالاخبر» به نقل از رویترز، در جریان معاملات ابتدای هفته، بسیاری از ارزهای مختلف در برابر دلار در موقعیت صعودی قرار گرفتند و دلار به عقب رانده شد. بخش بزرگی از اروپا در نتیجه گسترش شیوع کرونا به حال تعطیلی درآمده که وضعیت در ایتالیا، هشتمین اقتصاد بزرگ جهان و اسپانیا، پنجمین اقتصاد بزرگ اروپا از همه وخیم‌تر است.  در شرایطی که  شمار قربانیان ویروس کرونا در آمریکا به ۶۸ نفر افزایش یافته است، فدرال رزرو نرخ بهره را در اقدامی بی سابقه یک درصد کاهش داد و به محدوده ۰.۲۵ درصدی تا صفر درصدی رساند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا با صدور فرمانی اعلام کرد تمام پروازهای مسافری از اروپا به مدت ۳۰ روز حق ورود به آمریکا را ندارند که انگلیس نیز به تصمیم جدید افزوده شده است. پیش تر نیز مقامات آمریکایی، اروپا را کانون جدید شیوع کرونا در جهان معرفی کرده بودند. با توجه به این تصمیم انتظار می رود ضربه سنگینی به ایرلاین‌ها و صنعت گردشگری جهان وارد شود. 

ترامپ همچنین در یک کنفرانس مطبوعاتی با اعلام حالت فوق العاده در آمریکا به سرمایه گذاران اطمینان خاطر داد که دولت اقدامات لازم را برای محافظت از بازارهای مالی و اقتصاد این کشور انجام خواهد داد. 

ری آتریل، استراتژیست بازار ارز در بانک ملی استرالیا گفت: عکس العمل فدرال رزرو به تحولات اخیر کمی دور از انتظار و تهاجمی بود. نمی‌دانیم این کار تا چه حد می تواند جلوی ریزش بیشتر بازارها را بگیرد اما دولت ها و بانک‌های مرکزی باید هر چه در توان دارند برای حمایت از بازارها به کار گیرند.

شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با ریزش ۰.۴۷ درصدی نسبت به روز قبل و در سطح ۹۷.۸۶۵ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس معادل ۱.۰۵۸۵ دلار اعلام شد. 

از طرف دیگر  مقامات انگلیس و اتحادیه اروپا پس از یک وقفه یک ماهه،  مذاکرات خود را برای امضای پیمان تجاری جدید آغاز کردند. اظهارات اخیر مذاکره کننده ارشد اتحادیه اروپا نشان داد که طرفین چه قدر تا رسیدن به یک توافق فراگیر فاصله دارند. میشل بارنیه گفت: اگر بخواهم با شما صادق باشم هنوز اختلافات زیادی وجود دارد که کاملا هم جدی هستند. 

یک سخنگوی دولت انگلیس در گفت‌وگو با رویترز با تایید وجود اختلافات تهدید کرده است که اگر اتحادیه اروپا با انگلیس به توافقی نظیر آن چه با کانادا دارد دست پیدا نکند، این کشور در روابط آینده تجاری تابع مقررات سازمان تجارت جهانی خواهد بود و اولویت خود را از اتحادیه اروپا به استرالیا و آمریکا تغییر خواهد داد. با این حال آملی مونتشلین، دستیار رئیس جمهور فرانسه در امور اروپایی آب پاکی را روی دست انگلیسی‌ها ریخته و گفته است: شما (انگلیسی ها) کانادا نیستید، استرالیا هم نیستید. شما یک کشور اروپایی هستید. 

انگلیس قصد دارد تا برای کاستن از تبعات منفی برگزیت و کرونا، مخارج دولتی را به شدت افزایش داده و به بالاترین سطح در طول ۶۵ سال اخیر برساند. 

اکنون بسیاری از کشورهای آسیایی در حال بررسی گزینه های موجود برای تقویت رشد اقتصادی خود هستند. بر طبق برخی گزارشات، به دنبال رشد منفی هفت درصدی اقتصاد ژاپن در سه ماهه پایانی سال قبل، اکنون دولت و بانک مرکزی این کشور در حال رایزنی با یکدیگر برای اتخاذ سیاست های محرک بیشتر هستند. نخست وزیر استرالیا نیز از آماده شدن یک بسته جدید برای تقویت رشد اقتصادی خبر داده است. 

در تازه‌ترین دور از معاملات، پوند با صعود ۰.۴۸ درصدی نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۲۳۲۹ دلار مبادله شد. یورو ۰.۴۶ درصد بالا رفت اما با باقی ماندن در کانال ۱.۱۱ به ۱.۱۱۷ دلار رسید. همچنین نرخ برابری هر دلار آمریکا معادل ۱.۳۸۹۱ دلار کانادا اعلام شد. در برابر همتای سنگاپوری، هر دلار به ازای ۱.۴۲۲۱ دلار سنگاپور مبادله شد.

سام استوول، استراتژیست سرمایه‌گذاری در موسسه سی اف آر ای گفت: معامله‌گران منتظر رسیدن لحظه مهار بیماری هستند و تا آن زمان شیب نزولی بازارها و شاخص ها ادامه خواهد داشت.

در معاملات بازارهای ارزی جهانی، همچنین هر دلار با ۱.۳۱ درصد کاهش به ۱۰۶.۴۹۴۳ ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۶۲۷۵ دلار مبادله شد. هم‌چنین نرخ برابری دلار معادل ۷.۰۰۵۳ یوان چین اعلام شد.َ

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها