حسین نوروزی زاده کارگزاری بانک پاسارگاد

مدیر بورس کالا و انرژی کارگزاری بانک پاسارگاد معتقد است «راه‌اندازی و رونق معاملات قراردادهای آتی پسته و همچنین گواهی سپرده آن می‌تواند امکان برنامه‌ریزی برای تولید و فروش محصول، تامین نقدینگی مورد نیاز کشاورزان جهت هزینه‌های تولید، پیش‌بینی قیمت آتی و پوشش ریسک ناشی از نوسانات نرخ را به همراه داشته باشد.»

به گزارش «کالاخبر»، حسین نوروزی زاده در بررسی کاربرد ابزارهای مشتقه به پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) گفت: ابزارهای مشتقه به قرارداد یا اوراقی اطلاق می‌شود که ارزش خود را از یک دارایی پایه مانند کالا، ارز و ... می‌گیرند. معاملات قراردادهای آتی (futures) نوعی از ابزار مشتقه هستند که در آن فروشنده متعهد می شود در تاریخ مشخصی از آینده و با قیمتی که اکنون تعیین می شود، کالای معینی را بفروشد و در طرف مقابل خریدار نیز متعهد می شود که همان کالا را با مشخصات تعیین شده در سررسید خرید کند.

نوروزی زاده در ادامه مهمترین مزیت معاملات آتی را پوشش ریسک (hedge) دانست و افزود: با استفاده از این معاملات، فعالان و تولیدکننگان کالا می توانند ریسک‌های مرتبط با کالا، مانند تغییرات نرخ و ... را کنترل کرده و در شرایط بدون ریسک به فعالیت خود ادامه دهند.

وی اضافه کرد: یکی دیگر از مزایای معاملات آتی استفاده از اهرم مالی است؛ بدین ترتیب که یک سرمایه گذار یا معامله‌گر در این بازار می تواند با حجم اندکی از دارایی وارد معاملات شده و حجم بزرگتری از دارایی را مدیریت و معامله کند.

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: پویایی و نقدشوندگی بالا، امکان حضور سفته بازان و آربیتراژگران، هزینه‌های ناچیز معاملاتی، وجود اتاق پایاپای خودانتظام در مقابل طرف‌های معامله را می‌توان از دیگر مزیت‌های فعالیت در بازار معاملات آتی دانست.

مدیر بورس کالا و انرژی کارگزاری بانک پاسارگاد در اشاره به عملکرد اخیر بورس کالا توضیح داد: با وجود تلاش‌های مجدانه‌ای که در سال‌های گذشته برای توسعه و رونق معاملات آتی در بازار سرمایه رخ داد، خروج سکه طلا از معاملات بازار آتی بورس کالا، شوک بزرگی به این بازار وارد کرد؛ اما خوشبختانه اقدامات خوبی در یک سال گذشته برای ورود دارایی‌های پایه و کالاهای بیشتر به این بازار انجام شده است که از آن جمله می توان به معاملات آتی زیره و رونق معاملات زعفران و همچنین ورود قریب الوقوع پسته به این بازار اشاره کرد.

وی یکی از سیاست‌های اصولی بورس کالا در قبال بازار معاملات آتی را استفاده از کالاهایی عنوان کرد که دارای مزیت اقتصادی و بازار پر رونق داخلی و بین‌المللی هستند و گفت: بنابر اعلام مسئولان این بخش، پسته به عنوان سومین محصول کشاورزی به عنوان دارایی پایه معاملات آتی در هفته آینده در بورس کالا قابل معامله خواهد بود.

نوروزی زاده اشاره کرد: ایران به عنوان قطب تولید پسته پس از ایالات متحده آمریکا دومین صادرکننده این محصول در دنیا شناخته می‌شود. پسته ارزآورترین محصول کشاورزی کشور است و بی‌تردید پس از پذیرش محصول فیزیکی در رینگ‌های معاملاتی داخلی و بین المللی بورس کالا، همچنین راه اندازی معاملات گواهی سپرده آن و در آخر رونمایی از معاملات آتی، تکمیل این چرخه کمک شایانی به کشاورزان، فعالان این حوزه و صادرکنندگان این محصول استراتژیک جهت بهبود تجارت داخلی و صادراتی خواهد بود.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها