به گزارش «کالاخبر» به نقل از رویترز، طبق گزارش صندوق بینالمللی پول، سهم دلار از ذخایر جهانی ارز در سه ماهه دوم سال میلادی جاری به پایینترین حد ازپایان ۲۰۱۳ رسید در حالی که سهم ین از این ذخایر به بالاترین حد طی دو دهه گذشته رسیده است.
ذخایر دلار در سه ماهه دوم سال میلادی جاری ۶.۷۹ تریلیون دلار معادل ۶۱.۶۳ درصد کل ذخایر بود. ذخایر دلار در سه ماهه اول سال به ۶.۷۴ دلار معادل ۶۱.۸۶ درصد می رسید.
کل ذخایر جهانی ارز در سه ماهه دوم سال جاری تا ۱۱.۰۲ تریلیون دلار نسبت به ۱۰.۹۰ تریلیون دلار سه ماهه قبل از آن، افزایش یافت .
ذخایر جهانی دارایی های بانک های مرکزی هستند که با ارز های متفاوت به عنوان پشتوانه تعهدات و بدهیهایشان نگهداری می شوند. بانک های مرکزی گاهی از این ذخایر برای کمک به حمایت از ارز های خود استفاده می کنند.
سهم ذخایر ارز های خارجی مثل ین ژاپن، یورو و یوان چین نسبت به سه ماهه اول سال جاری میلادی افزایش یافته است و روند کاهش سهم دلار از این ذخایر همچنان ادامه دارد.
خوان پرز، تاجر ارشد ارز در شرکت تمپس واشنگتن گفت:« با تبدیل شدن یوان به ارز ذخیره به کمک صندوق بین المللی پول، وام هایی که قبلاً با یوان تخصیص داده نمیشد حالا رایج می شود».
پرز گفت:« به علاوه، یورو و ین در ذخایر سایر بانک ها افزایش یافته اند چون این بانک ها یورو را به عنوان یک ارز ایمن انتخاب کرده اند و دلیل آن هم متعهد بودن بانک مرکزی اروپا به این ارز است. شرایط ارز ین هم آن را برای بانک ها هنگام رکود احتمالی در رشد اقتصاد جذاب کرده است».
دلار آمریکا همچنان ارز ذخیره برتر در جهان است ولی به نظر می رسد بانک های مرکزی سراسر جهان همچنان ذخایر خود را به دور از دلار آمریکا متنوع می کنند.
سهم ین از ذخایر جهانی ارز در سه ماهه دوم سال ۲۰۱۹ تا ۵.۴۱ درصد افزایش یافت که بیشترین حد از سه ماهه اول ۲۰۰۱ بود.
سهم یوان چین از ذخایر جهانی ارز هم تا ۱.۹۷ درصد بالا رفت و به بالاترین حد از زمانی رسید که صندوق بین المللی پول برای اولین بار سهم آن را از داراییهای بانک مرکزی در سه ماهه پایانی ۲۰۱۶ اعلام کرد.
ارسال نظر