مس

روند تولید مس معدنی در نیمه نخست سال ۲۰۱۸ با حرکت صعودی، نگرانی درباره عرضه این فلز را کاهش داد. معادن واقع شده در شیلی و اندونزی که بزرگ‌ترین و مهم‌ترین تامین‌کنندگان این فلز در بازار جهانی هستند، با از سرگیری تولید پس از تعطیلی‌های پیش آمده در سال ۲۰۱۷، سبب شدند حجم تولید مس معدنی تا پایان نیمه نخست سال ۲۰۱۸ نسبت به مدت مشابه سال پیش از آن، رشد ۵ درصدی داشته باشد.

به گزارش «کالاخبر»، مطالعات تولید مس معدنی نشان می‌دهد تولید این فلز با افزایش ۵ درصدی در نیمه نخست سال ۲۰۱۸ همراه بود. تولید مس معدنی در جهان در این مدت افزون بر ۴۷۰ هزار تن رشد داشت که می‌توان گفت یکی از پیامدهای بحران‌های رخ داده در عرضه مس در سال ۲۰۱۷ است. در سال ۲۰۱۷ دو اتفاق مهم در بزرگ‌ترین معادن مس جهان، عرضه این فلز را به شدت با بحران روبرو کرد. پیامدهای این اتفاق آن‌چنان وسیع بود که منجر به افت تولید مس معدنی در ۳ ماهه نخست سال ۲۰۱۷ به رقم میانگین تولید ۱.۵ میلیون تن در ماه شد. از این رو، شرکت‌های معدنی در سال ۲۰۱۸ تصمیم گرفتند تا با افزایش تولید، کسری عرضه در سال پیش را جبران کنند.

تولید و ظرفیت مس معدنی در سال ۲۰۱۷ و نیمه نخست سال ۲۰۱۸ را نشان می‌دهد که تولید مس در نیمه نخست سال ۲۰۱۸ با پشت سر گذاشتن بحران‌های پیش‌ آمده در سال ۲۰۱۷ افزایش یافته است. تولید در شیلی به منظور جبران کاهش عرضه در سال گذشته که ناشی از وقوع اعتصاب ۴۵ روزه در معدن اسکوندیدا (بزرگترین معدن مس جهان) بود، ۱۲ درصد رشد یافت. شایان ذکر است، شرکت شیلیایی  Codelco نیز حجم تولید خود را در سال ۲۰۱۸ افزایش داد. تولید معادن مس اندونزی نیز که به دلیل محدودیت صادرات از ژانویه تا آوریل سال پیش با کاهش روبرو شده بود، در نیمه نخست سال ۲۰۱۸ به میزان ۴۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافت.

گفتنی است جمهوری دموکراتیک کنگو در این مدت توانست با استفاده از ظرفیت‌های موجود، تولید کاتد مس را به ۱۶ درصد افزایش دهد و نقش مهمی در رشد تولید جهانی این فلز سرخ ایفا کند. زامبیا به عنوان یک کشور آفریقایی دیگر که در کمربند مس واقع شده است، تولید معدنی مس را پس از بازگشایی واحدهای خود که با تعطیلی موقت مواجه شده بودند، تا ۱۲ درصد افزایش داد. علی‌رغم رونق تولید مس در جهان به واسطه تولید در کشورهای مذکور، روند تولید در آمریکای شمالی روند نزولی داشت.

کشورهای آمریکا و کانادا به‌ترتیب با ۸ و ۷ درصد رشد منفی، در جهت خلاف رشد تولید معدنی مس در جهان حرکت کردند. کشور پرو نیز که دومین کشور مهم تولیدکننده معدن مس در جهان است، در نیمه نخست سال ۲۰۱۸ سطح تولید معدنی را کاهش داد. این کشور در سال‌های اخیر توانسته بود با توسعه واحدهای موجود و ایجاد ظرفیت‌های جدید به افزایش قابل توجه تولید دست یابد. علاوه بر آمریکا و کانادا کشورهای مکزیک و پرو نیز در دو ماه نخست سال ۲۰۱۸ تولید مس را به ترتیب ۳.۵ و ۲ درصد کاهش دادند که سبب شد تولید جهانی مس در ماه فوریه به کمینه مقدار خود یعنی ۱.۵ میلیون تن برسد.

ظرفیت جهانی مس معدنی نیز در ماه فوریه با افت ۹ درصدی نسبت به ماه قبل روبرو بود که احتمالا با مسایل پیش‌آمده در کشورهای آمریکای شمالی، مکزیک و پرو مرتبط است. اما به طور کلی، میانگین ۶ ماهه ظرفیت تولید در نیمه نخست سال ۲۰۱۸ افزون بر ۲ میلیون تن بود که به غیر از ماه فوریه روند یکنواختی را طی کرد. نرخ بهره‌برداری نیز در ۶ ماهه نخست سال ۲۰۱۸ به طور میانگین حدود ۸۲ درصد محاسبه شد و روند نوسانی داشت.

با توجه به مطالب فوق، تولید مس معدنی در نیمه نخست سال ۲۰۱۸ از تنش به دور بوده و در جهت بازگشت به تولید حداکثری گام برداشته است. در بررسی منطقه‌ای، تولید معدنی در آفریقا به‌میزان ۱۰ درصد، در آمریکای لاتین به‌میزان ۸ درصد، در آسیا به‌میزان ۵.۵ درصد، در اروپا به‌میزان ۳ درصد و در اقیانوسیه به‌میزان ۸ درصد افزایش یافت، در حالی که در آمریکای شمالی کاهش ۶ درصدی تولید به‌ثبت رسیده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها