به گزارش «کالاخبر»؛ علی پناهی به التهابات اخیر در بازارهای کالایی اشاره کرد و گفت: طی ماه های اخیر به دلیل شرایط خاص اقتصادی، توازن عرضه و تقاضا بهم خورد اما با نمایان شدن دلایل ایجاد چالش ها و ابلاغیه های تکمیلی، در عرضه های اخیر محصولات پتروشیمی و فلزی شاهد آن بودیم که بازار به سمت تعادل در حرکت است.
وی در خصوص امکان پوشش ریسک به کمک ابزارهای معاملاتی بورس کالا گفت: با کشف قیمت منصفانه در بازار و براساس قراردادهایی همچون معاملات آتی که چندین سال از راه اندازی آن در بورس کالا میگذرد، می توان نسبت به پوشش ریسک های آینده اقدام کرد. ابزاری که تاکنون برای کالاهایی مثل سکه طلا و زعفران مورد استفاده قرار گرفته و تجربیات خوبی را هم رقم زده است.
پناهی اظهار داشت: قراردادهای آتی و همچنین انعقاد قراردادهای بلندمدت که هم اکنون زیرساخت های آن در بورس کالا فراهم است، در صورت استقبال تولیدکنندگان در حوزه های مختلف از جمله فلزات، به کار گرفته خواهد شد که در این صورت نوسانات مقطعی و حتی شدید قیمت ها در بازار به دلیل انعقاد قراردادهای موکول به آینده توسط تولیدکننده و مصرف کننده، کمترین تاثیر را در روند تولید خواهد گذاشت.
پناهی تاکید کرد: در معاملات بازار فیزیکی، وقتی کشف قیمت منصفانه صورت گرفت می توان قراردادهای نوین را در قالب مشخصات فنی خاص برای هر دارایی پایه تعریف کرد؛ اما این امر مستلزم آن است که برای راه اندازی قراردادهای آتی و سایر ابزارهای معاملاتی موجود در بورس متقاضی وجود داشته باشد؛چراکه بورس یک بستر معاملاتی است که با دریافت نظر طرفین یک معامله، امکان استفاده از این ابزار را ایجاد می کند.
معاون عملیات و نظارت بورس کالای ایران با بیان اینکه امکانات و ابزارهای معاملاتی موجود در بورس کالا برای ارائه خدمات متنوع و کمک به تولیدکنندگان راه اندازی شده است، گفت: بورس های کالایی، بستری شفاف و محل تلاقی عرضه و تقاضا هستند که اقداماتی از جمله کشف قیمت منصفانه، تامین مالی، امکان برنامه ریزی جهت خرید و یا فروش یک کالا در قالب قراردادهای خاص برای خریدار و فروشنده و همچنین پوشش ریسک های مربوط به نوسان قیمت ها از اصلی ترین کارکردهای بورس کالاست.
ارسال نظر