تحلیلگران پایگاه اینترنتی زی نیوز در تحلیلی به بررسی ۵ عامل اصلی ادامه روند نزولی قیمت جهانی طلا پرداخته اند.

به گزارش از «پایگاه خبری بورس کالای ایران»، انتشار آمارهای امیدوار کننده اقتصادی در آمریکا در هفته های اخیر به ویژه گزارش وزارت کار آمریکا در خصوص افزایش فرصت های شغلی ایجاد شده در ماه های اکتبر و نوامبر فشار زیادی را بر قیمت جهانی طلا وارد کرده و موجب شده تا قیمت این فلز زرد از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۹ درصد کاهش یابد.

بر اساس این گزارش به نظر می رسد نخستین عامل موثر بر افت قیمت طلا، نگرانی های مربوط به افزایش نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا در نشست هفته آینده خواهد بود.

آخرین و مهمترین نشست فدرال رزرو آمریکا در سال ۲۰۱۵ قرار است هفته آینده برگزار شود و گمانه زنی های زیادی وجود دارد که نشان می دهد افزایش نرخ بهره قطعی خواهد بود.

دومین عامل موثر بر کاهش قیمت طلا، ادامه روند صعودی ارزش دلار آمریکا است. گمانه زنی های مربوط به افزایش نرخ بهره آمریکا تاثیر زیادی بر افزایش ارزش دلار داشته و موجب شده تا ارزش دلار به بالاترین سطح در ۱۲ سال و نیم اخیر برسد.

این مساله نیز تقاضا برای طلا در بازارهای بین المللی را کاهش داده است و سرمایه گذاران ترجیح می دهند به جای خرید طلا در بازار ارز سرمایه گذاری کنند.

سومین عامل مهم نیز ادامه روند نزولی قیمت نفت است. قیمت جهانی نفت هم اکنون به پایین ترین سطح خود در ۷ سال اخیر رسیده است. کاهش قیمت نفت نگرانی های زیادی را در خصوص ادامه روند نزولی قیمت ها و افت تورم به وجود آورده است. این مساله در نهایت به ضرر تقاضا و سرمایه گذاری در بازار طلا خواهد بود.

همچنین عامل چهارم و موثر بر قیمت طلا افت تقاضای فیزیکی است. به اعتقاد تحلیلگران اقتصادی تقاضای سرمایه گذاری در بازارهای نوظهور مثل چین و هند با کاهش روبرو شده و سرمایه گذاران منتظر کاهش بیشتر قیمت هستند تا برای خرید اقدام کنند.

البته در صورتی که قیمت طلا با کاهش بیشتری روبرو شود، افزایش تقاضای فیزیکی می تواند قیمت طلا را بار دیگر با افزایش روبرو کند.

عامل پنجم نیز که بر قیمت طلا تاثیرگذار خواهد بود، افت تقاضای سرمایه گذاری نیز فشار زیادی را بر قیمت جهانی طلا وارد کرده است. میزان ذخایر طلای صندوق اس پی دی آر نیز به پایین ترین سطح خود از سال ۲۰۰۸ میلادی رسیده است.

منبع: پایگاه اینترنتی زی نیوز

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها