به گزارش «کالاخبر» به نقل از پلنر، این تغییرات در مالیات ها قطعاً تجارت فولاد در سراسر جهان را تحت تاثیر قرار خواهد داد زیرا چین یکی از بزرگترین فولادسازان دنیا است و همچنین از بزرگترین واردکنندگان و صادرکنندگان محصولات فولادی نیز به شمار می رود.
به عنوان نمونه، این اقدام میزان عرضه در چین را محدود خواهد کرد که جوابگوی حجم تقاضای افزایش یافته در دوران پساکرونا نیست بنابراین به افزایش تقاضای جهانی برای فولاد خواهد انجامید. افزایش حجم خرید چینی ها از بازارهای خارجی می تواند توازن در بازارها را بر هم زند.
چین همچنین قصد دارد مالیات بر ارزش افزوده یا مالیات بر در آمد تولیدکنندگان داخلی سنگ آهن را هم کاهش دهد و یا برخی کمپانی ها را از مالیات معاف کند هرچند تغییرات نهائی نشده و امکان دارد در طول ماه آوریل برخی جزئیات هنوز هم تغییر داشته باشند.
اداره گمرک و اداره آمار و وزارت دارائی چین تاکنون هیچگونه اظهار نظری در این باره نداشته اند. به نظر می رسد چین در صدد افزایش واردات مواد اولیه ای چون قراضه و بیلت است تا تولید فولاد خام خود را کاهش داده و از این طریق انتشار کربن را هم پائین بیاورد.
صنایع فولاد چین ۱۵ درصد از کربن این کشور را تولید می کنند. چین می خواهد تا سال ۲۰۶۰ به یک اقتصاد عاری از کربن تبدیل شود. چینی ها پیش از این هم محدودیت هائی برای تولید در قطب فولادسازی خود یعنی تانگشان قرار داده بودند.
لازم به ذکر است، افزایش واردات بیلت می تواند منجر به کاهش تولید آن در این کشور شود و در پی آن تقاضا برای سنگ آهن هم کاسته خواهد شد. در ماه مارس هم بدلیل افزایش تقاضای فصلی و محدودیت های تولید، قیمت محصولات فولادی در چین بالا رفت.
هر چند دولت در صدد تشویق برای افزایش تولید سنگ آهن داخلی است اما خلوص سنگ آهن چین در مقایسه با انواع وارداتی آن از استرالیا و برزیل پائین است و هرگونه اقدام برای عملیات پرعیارسازی و ... خود می تواند منجر به افزایش آلودگی هوا شود.
ارسال نظر