به گزارش «کالاخبر» به نقل از ایسنا، منابع آگاه که به دلیل محرمانگی موضوع مایل نبودند نامشان فاش شود به بلومبرگ گفتند: این تحریمها ممکن است سواپ نفت ونزوئلا با شرکتها در آسیا و اروپا را هدف بگیرد. مقامات آمریکایی ماه هاست درباره این اقدام بحث می کنند اما اقدامات علیه ایران را در اولویت قرار دادند که صادرات بنزین به ونزوئلا را آغاز کرده است. هنوز درباره این تحریمها تصمیمی گرفته نشده و مذاکرات ادامه دارد.
ونزوئلا به دلیل فلج شدن فعالیت پالایشگاه های نفتی، قادر به تولید بنزین و سایر فرآورده های نفتی نیست. اگرچه واردات سوخت برای کشاورزان و کامیون هایی که مواد غذایی را به سراسر این کشور می رساند حیاتی است اما قانون گذاران مخالف دولت نیکلاس مادورو، رییس جمهور ونزوئلا می گویند توافق های سواپ نفت در برابر سوخت باعث تقویت دولت مادورو شده است.
مقامات آمریکایی و ونزوئلایی حاضر نشدند در این باره اظهارنظر کنند.
صادرات نفت ونزوئلا پس از تحریمهای آمریکا و ممنوعیت واردات نفت این کشور، امسال به حدود ۵۳۵ هزار بشکه در روز کاهش پیدا کرده که پایین ترین میزان از سال ۱۹۵۰ است. تقریبا ۸۰ درصد از نفتی که ونزوئلا در ماه اوت قرار بود صادر کند برای سواپ با دیزل بوده است. شرکت هایی شامل ریلاینس اینداستریز هند، رپسول اسپانیا و انی ایتالیا نفت ونزوئلا را در قبال تامین دیزل برای کاراکاس وارد می کنند.
وزارت خزانه داری آمریکا تاکنون سواپ نفت با سوخت را از تحریمها معاف کرده و در قبال شرکت های بزرگی که به معاملات سواپ سوخت یا غذا با دولت ونزوئلا می پردازند، انعطاف پذیری نشان داده بود.
بر اساس گزارش بلومبرگ، اکنون که ترامپ در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا درصدد افزایش فشار به مادورو است، این مبادلات مورد توجه قرار گرفته اند.
ارسال نظر