به گزارش «کالاخبر»، محمد حسین قربانی در گفت وگو با خبرگزاری میزان به استفاده از ظرفیت بازار سرمایه برای حمایت از کشاورزان اشاره کرد و اظهار داشت: برنج نوعی تولید ملی و استراتژیک محسوب می شود به همین دلیل تمام گروه ها باید به تنظیم این بازار کمک کنند و لازم است اقدامات ملی جهت بهبود معاملات برنج در بازار صورت گیرد.
وی عرضه برنج در بورس کالا را سبب دست یابی سریع کشاورزان به منابع مالی دانست و افزود: همواره شاهد هستیم کشاورزان از عدم پرداخت پول محصولات خود گلایه دارند که اگر با همکاری دستگاه های مربوطه شرایطی مهیا شود تا کشاورزان به خصوص برنج کاران از مزایای فروش محصول در بورس و چگونگی معاملات مطلع شوند، نه تنها کشاورز در کوتاه ترین زمان به پول خود می رسد بلکه این روش عرضه برنج سبب افزایش کیفیت این محصول نیز خواهد شد.
نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به تصویب و اجرای طرح قیمت تضمینی محصولات کشاورزی در بورس کالا تصریح کرد: طرح قیمت تضمینی محصولات کشاورزی، روشی کارآمد و به سود دولت در بخش کشاورزی است به طوریکه این امکان برای دولت فراهم می شود تا به جای خرید کل محصول از کشاورزان، مابه التفاوت قیمت فروش محصولات در بورس و قیمت تضمینی را به کشاورزان پرداخت کند که این اقدام صرفه جویی بزرگی در هزینه های دولت می کند.
قربانی افزود: در همین راستا عرضه برنج در بورس باعث خواهد شد کشاورزان برنج را با قیمت مورد نظر خود عرضه کرده و در صورت فروش آن با قیمت کمتر از قیمت های مصوب تضمینی، تفاوت آن از سوی دولت پرداخت شود.
به گفته وی، مزایای این طرح رسیدن کشاورزان به عمده وجه معامله برنج در چند روز، رشد کیفیت محصولات، کنار رفتن واسطه ها و شفافیت اقتصادی است.
تحقق شفافیت از مسیر بازار سرمایه
نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس عنوان کرد: نقش بازارهای شفافی همچون بورس در شرایطی کنونی اقتصاد کشور و اختلالات عرضه و تقاضا که بر بازار حاکم است، بیش از گذشته نمایان میشود به طوریکه امروز شعار مسوولان اقتصادی، شفافیت است و یکی از راه های رسیدن به این شفافیت، بازار سرمایه به دلیل ثبت دقیق اطلاعات و معاملات به شمار می رود.
قربانی گفت: بورس کالا به عنوان یک بازار سازمان یافته کمک و نقش چشمگیری را در فرآیند عرضه، تقاضا و کشف قیمت رقابتی مجموعه کالاهای عرضه شده در این بورس از جمله فلزات و پتروشیمی ایفا کرده است که بررسی این بازارها در گذشته و امروز به وضوح این تحولات مثبت را عیان می کند. اما در بخش کشاورزی به دلیل رویکرد سنتی هنوز با جدیت و با شکل مستمر در بورس ورود نکرده ایم که برای ساماندهی این حوزه باید این اقدام آغاز شود.
نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس با تاکید بر اینکه باید در حوزه فرهنگ سازی با کمک رسانه ها نسبت به مزایای ورود به بورس کالا برای کشاورزان اقدامات زیادی صورت گیرد تا در آینده ای نزدیک علاوه بر اشتیاق خود کشاورزان برای فروش محصولاتشان در بورس شاهد معامله کل گندم و برنج کشور در این بازار باشیم.
نمایند مردم در مجلس دهم در پایان تاکید کرد: برای حمایت درست از کشاورزان به عنوان قشر زحمت کش اما کم درآمد کشور باید شیوه معاملات و قیمت گذاری سنتی را کنار بگذاریم تا فضای دلالی حاکم در بخش کشاورزی جای خود را به فضای رقابتی بورس کالا دهد تا در نهایت برنده اصلی تولید در این حوزه، خود کشاورزان باشند.
ارسال نظر