میز کالایی

چهل و یکمین جلسه میز تخصصی کالایی با موضوع راه اندازی گواهی سپرده پسته عصر روز گذشته به میزبانی بورس کالای ایران برگزار شد.

به گزارش «کالاخبر»، در این جلسه شهلا افشار رییس گروه دفتر معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی و سیدرضا نظامی مسئول گروه پسته معاونت امور باغبانی، رضا محمدحسینی مدیر اتحادیه تعاونی روستایی استان کرمان، امید فوقانی از اتحادیه تعاونی روستایی استان دامغان و نمایندگانی از شرکت سپرده گذاری مرکزی و انبارهای پسته حضور داشتند و علیرضا ناصرپور معاون توسعه بازار و مطالعات اقتصادی بورس کالای ایران، جواد فلاح مدیر مطالعات اقتصادی و سنجش ریسک و اکبر میرزاپور سرپرست واحد مدیریت توسعه بازار فیزیکی به سوالات و ابهامات حاضران در جلسه پاسخ گفتند.
در این جلسه، اکبر میرزاپور سرپرست واحد مدیریت توسعه بازار فیزیکی بورس کالای ایران به بررسی تحولات و اقدامات انجام شده در حوزه معاملات محصولات کشاورزی پرداخت و گفت: هدف اول بورس کالای ایران از عرضه محصولات کشاورزی بازاررسانی بهتر محصولات با پذیرش انبارهای استاندارد بوده و در مرحله بعد، استفاده از ابزارهای معاملاتی نظیر گواهی سپرده کالایی است که تاکنون برای محصولاتی همچون زعفران و زیره سبز راه اندازی شده است. 
میرزاپور افزود: در گام بعدی، راه اندازی معاملات قراردادهای مشتقه به منظور کاهش ریسک و فراهم کردن امکان پیش بینی قیمت و فروش با دوره تحویل آینده است که این ابزار نیز برای دو محصول زعفران و زیره سبز قابلیت معامله دارد و حتی در یک دوره حدود یک ماهه، محصول زیره سبز نیز توانسته جای خود را در میان فعالان و بازیگران بازار مشتقه باز کند. 
به گفته وی، در سومین گام، بورس کالا با صدور مجوز از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار برنامه راه اندازی صندوق های کالایی را دارد که وظیفه اصلی این ابزار پمپاژ بخشی از منابع مالی موجود در بازار سرمایه به سمت بازارهای کالایی است.
میرزاپور ضمن اشاره به تجربه موفق عرضه زعفران و زیره سبز در قالب معاملات گواهی سپرده کالایی و زیره سبز اظهار کرد: بورس کالای ایران در نظر دارد امکان عرضه پسته را در قالب گواهی سپرده و پس از آن، قراردادهای آتی و در گام سوم راه اندازی صندوق های کالایی مبتنی بر گروه محصولات کشاورزی مورد بررسی قرار دهد.
وی در ادامه به بررسی وضعیت بازار پسته در ایران پرداخت و با اشاره به اینکه انتظار می رود حجم برداشت پسته اکبری و احمد آقایی بیشتر باشد، بر لزوم تدوین استانداردهای پسته مورد پذیرش بورس بر مبنای عمده تولید تاکید کرد و گفت: استانداردهای قبلی مبتنی بر عرضه پسته فندقی در بورس بود که این استانداردها در صورت برنامه ریزی برای عرضه محصولاتی همچون پسته اکبری و یا احمدآقایی باید مورد بازنگری قرار گیرد.
میرزاپور در ادامه به معرفی کارکردها و مزایای بورس کالای ایران پرداخت و نحوه استفاده از ابزارها و قراردادهای قابل معامله در بورس کالای ایران و روش های معاملاتی پسته در این بازار را برای حاضران در جلسه ارایه کرد.
وی از پذیرش انبار پسته شرکت طلای سبز و گشایش نماد معاملاتی گواهی سپرده کالایی آن بزودی خبر داد و گفت: سه انبار شرکت سبز دانه کویر، اتحادیه تعاونی روستایی استان کرمان و شرکت دیباپسته مه ولات نیز مدارک و مستندات خود را برای پذیرش انبارهای خود در بورس کالا ارایه کرده اند که پس از بررسی و تکمیل این مستندات، پذیرش آنها صورت خواهد گرفت. همچنین اتحادیه تعاونی روستایی دامغان و چند شهرستان دیگر نیز برای پذیرش انبارهای خود در بورس اعلام آمادگی کرده اند.
این گزارش می افزاید، در این جلسه بر لزوم پذیرش انبارهای استاندارد بیشتر با ظرفیت بالاتر و در مناطق جغرافیایی گسترده تر به عنوان مهم ترین رکن در خصوص عرضه و ایجاد تنوع در محصولات کشاورزی در بورس کالای ایران و فرهنگ سازی و آموزش باغداران و پسته کاران تاکید شد و حاضران در خصوص امکان سنجی و اصلاحات موردنیاز در استانداردها به بحث و تبادل نظر پرداختند.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها