سکه طلا
-
گزارش هفتگی؛
بازار ۱۲۰۴میلیارد ریالی گواهی سپرده کالایی در بورس کالا
در جریان معاملات هفته ای که گذشت تعداد دو میلیون و ۵۸۲ هزار و ۲۱۹ گواهی سپرده کالایی به ارزشی بیش از ۱۲۰۴ میلیارد و ۷۲۰ میلیون ریال در بازار ابزارهای مالی بورس کالای ایران و بر پایه ۸ دارایی مورد معامله قرار گرفت.
-
طی هفته گذشته رقم می خورد؛
رشد حجم و ارزش معاملات گواهی سپرده کالایی در بورس کالا
معامله گران در نخستین هفته اسفند ماه ۱۳۹۹ در بازار ابزارهای مالی بورس کالای ایران تعداد ۳ میلیون و ۸۱ هزار و ۵۱۰ گواهی سپرده بورس کالایی را بر پایه ۸ دارایی شامل پسته فندقی و بادامی، زعفران نگین و پوشال، رطب مضافتی، زیره سبز، کشمش و سکه طلا معامله کردند و ارزش ۱۷۳۲ میلیارد و ۲۶۶ میلیون ریال را رقم زدند. به این ترتیب حجم معاملات ۸.۴ درصد و ارزش معاملات ۴.۲ درصد نسبت به هفته پایانی بهمن ماه رشد داشته است.
-
گزارش ۱۱ ماهه سال ۹۹؛
رکوردشکنی بورس کالا به بازار گواهی سپرده کالایی رسید/ معامله ۱۲۰ میلیون ورق بهادار مبتنی بر کالا
بررسی آمارهای معاملاتی ۱۱ ماهه سال ۱۳۹۹ در بازار مالی بورس کالای ایران حاکی از آن است که تعداد ۱۲۰ میلیون و ۷۲۹ هزار گواهی سپرده کالایی بر پایه ۸ دارایی پایه سکه، زعفران نگین و پوشال، پسته فندقی و بادامی، زیره سبز، رطب مضافتی و کشمش در ۴۵ نماد معاملاتی مورد معامله قرار گرفته و ارزش بیش از ۸۰ هزار و ۳۳۳ میلیارد ریال را رقم زده است؛ حجم و ارزش معاملات به نسبت ۱۱ ماهه سال گذشته ۱۱۰ و ۱۴۰ درصد رشد داشته است.
-
در آخرین هفته معاملاتی بهمن ماه به ثبت رسید؛
رقابت زعفران و سکه در بازار گواهی سپرده بورس کالا/ رشد ۲۳ درصدی حجم معاملات
در جریان معاملات آخرین هفته بهمن ماه ۱۳۹۹ معامله گران در بازار ابزارهای مالی بورس کالای ایران تعداد دو میلیون و ۸۴۳ هزار و ۵۹۳ گواهی سپرده کالایی را به ارزشی بیش از ۱۶۶۲ میلیارد و ۸۳۷ میلیون ریال دست به دست کردند تا رشد ۲۳ درصدی حجم معاملات به ثبت برسد؛ هفته گذشته بیشترین حجم معاملات به گواهی سپرده زعفران نگین و بیشترین ارزش معاملات به گواهی سپرده سکه طلا اختصاص داشت.
-
طی هفته گذشته به ثبت رسید؛
جا به جایی دو میلیون و ۹۰۰ هزار گواهی سپرده در بورس کالا
در جریان معاملات هفته گذشته بازار مالی بورس کالای ایران معامله گران تعداد دو میلیون و ۹۰۸ هزار و ۸۲۸ گواهی سپرده کالایی را به ارزش ۱۳۵۰ میلیارد و ۴۲۸ میلیون ریال خرید و فروش کردند.
-
طی هفته گذشته رقم می خورد؛
معامله ۳.۸ میلیون گواهی سپرده کالایی در بورس کالا
معامله گران طی هفته گذشته در بازار ابزارهای مالی بورس کالای ایران تعداد ۳ میلیون و ۸۲۹ هزار و ۲۱۱ گواهی سپرده بورس کالایی را بر پایه دارایی های پسته فندقی و بادامی، زعفران نگین و پوشال، رطب مضافتی، زیره سبز، کشمش و سکه طلا معامله کردند و ارزش ۱۸۷۵ میلیارد و ۴۸۰ میلیون ریال را رقم زدند. به این ترتیب حجم معاملات نسبت به هفته پیش از آن با رشد ۱۰ درصدی همراه شد.
-
طی هفته گذشته به ثبت رسید؛
دادوستد بیش از ۳.۴ میلیون گواهی سپرده در بورس کالا
در جریان معاملات هفته گذشته در بازار نوین مالی بورس کالای ایران، معامله گران تعداد ۳ میلیون و ۴۸۹ هزار و ۳۳۵ گواهی سپرده کالایی را بر پایه ۸ دارایی پایه زعفران نگین و پوشال، رطب مضافتی، پسته بادامی و فندقی، زیره سبز، کشمش و نیز سکه طلا خرید و فروش کردند و ارزش بیش از ۲۰۶۶ میلیارد و ۶۲۴ میلیون ریالی را به ثبت رساندند.
-
طی هفته گذشته به ثبت رسید؛
دادوستد بیش از ۲ میلیون گواهی سپرده کالایی در بورس کالا
در جریان معاملات هفته گذشته در بازار مالی بورس کالای ایران دو میلیون و ۵۹ هزار و ۹۱۵ گواهی سپرده کالایی به ارزشی بیش از ۱۲۶۶ میلیارد و ۵۲۹ میلیون ریال دادوستد شد.
-
طی هفته گذشته به ثبت رسید؛
طلای زرد و سرخ صدرنشین معاملات گواهی سپرده کالایی بورس کالا
در جریان معاملات هفته گذشته در بازار ابزارهای مالی بورس کالای ایران تعداد دو میلیون و ۲۷۶ هزار و ۱۵۱ گواهی سپرده کالایی به ارزشی بیش از ۱۱۶۴ میلیارد و ۸۳۷ میلیون ریال دادوستد شد.
-
شنبه هفته آینده رقم می خورد؛
راه اندازی قرارداد اختیار معامله سکه طلا با سررسید اردیبهشت ۱۴۰۰
مدیریت توسعه بازار مشتقه بورس کالای ایران با صدور از راه اندازی قرارداد اختیار معامله سکه طلا با سررسید اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ خبر داد.
-
کالاخبر گزارش می دهد؛
خرما گوی سبقت را از زیره و کشمش ربود/ معامله بیش از دو میلیون گواهی سپرده در بورس کالا
طی هفته گذشته بازار ابزارهای مالی بورس کالای ایران در حالی شاهد آغاز معاملات گواهی سپرده رطب مضافتی به عنوان یک دارایی پایه جدید بود که معامله گران بر پایه ۸ دارایی زعفران نگین و پوشال، سکه طلا، پسته فندقی و بادامی، زیره سبز، کشمش سبز قلمی و نیز رطب مضافتی، در مجموع دو میلیون و ۲۲ هزار و ۵۸۱ گواهی سپرده کالایی را به ارزشی بیش از ۱۵۷۳ میلیارد و ۴۶ میلیون ریال دادوستد کردند. رطب مضافتی که اولین هفته معاملاتی خود را در بازار گواهی سپرده کالایی سپری می کرد گوی سبقت را از دارایی هایی همچون زیره سبز و کشمش ربود.
-
۳۰ دی ماه رقم می خورد؛
فرآیند تحویل قرارداد اختیار معامله سکه طلا تحویل دی ۹۹
مدیریت توسعه بازار مشتقه بورس کالای ایران با صدور اطلاعیه ای زمان انجام فرآیند تحویل قراردادهای اختیار معامله سکه طلا تحویل دی ماه ۹۹ را اعلام کرد.
-
طی هفته گذشته به ثبت رسید؛
بازار ۱۱۲۷ میلیارد ریالی گواهی سپرده در بورس کالا
طی هفته گذشته در بازار ابزارهای مالی بورس کالای ایران دو میلیون و ۱۸۷ هزار و ۵۵۴ گواهی سپرده کالایی در ۲۱ نماد معاملاتی بر پایه ۷ دارایی پایه زعفران نگین و پوشال، پسته فندقی و بادامی،زیره سبز، کشمش سبز قلمی و سکه طلا معامله شد که ارزشی بیش از ۱۱۲۷ میلیارد و ۵۱۶ میلیون ریالی را در پی داشت.
-
طی هفته گذشته به ثبت رسید؛
انعقاد بیش از ۲۵۰هزار قرارداد آتی در بورس کالا/ زعفران نگین زینت بخش بازار مشتقه
انعقاد ۲۵۰ هزار و ۱۰۱ قرارداد آتی به ارزشی بیش از ۳۹۶۰ میلیارد و ۴۹۷ میلیون ریال در بازار مشتقه بورس کالای ایران در حالی طی هفته گذشته به ثبت رسید که معامله گران این تعداد قرارداد را در ۹ سررسید معاملاتی و بر پایه ۴ دارایی زعفران نگین و پوشال، پسته و زیره سبز منعقد کردند. در پی ثبت این آمارها، حجم و ارزش معاملات هفته گذشته بازار آتی به ترتیب با رشد ۸۳ و ۴۱ درصدی نسبت به هفته پیش از آن رو به رو شد.
-
در دوره ۹ ماهه ۱۳۹۹ به ثبت رسید؛
دادوستد ٩٧ میلیون گواهی سپرده کالایی در بورس کالا
در جریان معاملات بازار مالی بورس کالای ایران معامله گران از ابتدای سال ۱۳۹۹ تا پایان آذر ماه تعداد ۹۷ میلیون و ۶۹۴ هزار و ۲۵۱ گواهی سپرده کالایی را به ارزشی بیش از ۶۷ هزار و ۵۹۶ میلیارد و ۹۵۴ میلیون ریال خرید و فروش کردند که نسبت به دوره مشابه سال ۱۳۹۸ به ترتیب با رشد ۱۲۴ و ۱۷۴ درصدی در حجم و ارزش معاملات همراه شد.
-
در پاییز ۱۳۹۹ به ثبت رسید؛
انعقاد بیش از ۳میلیون قرارداد آتی در بورس کالا
در جریان معاملات پاییز ۱۳۹۹ در بازار مشتقه بورس کالای ایران معامله گران تعداد ۳ میلیون و ۸۲ هزار و ۶۲۸ قرارداد آتی را بر پایه ۶ سررسید فعال در بازار منعقد کردند و ارزش بیش از ۴۵ هزار و ۵۹۶ میلیارد و ۲۲۰ میلیون ریالی را رقم زدند.
-
کالاخبر گزارش می دهد؛
بازار ۲۷۹۷ میلیارد ریالی قراردادهای آتی در بورس کالا
در جریان معاملات هفته گذشته در بازار مشتقه بورس کالای ایران معامله گران ۱۳۶ هزار و ۴۲۸ قرارداد آتی را بر پایه دارایی های زعفران نگین و پوشال، پسته فندقی و زیره سبز منعقد کردند و ارزش بیش از ۲۷۹۷ میلیارد و ۷۱۱ میلیون ریالی را به ثبت رساندند.
-
طی هفته گذشته رقم خورد؛
معامله بیش از دو میلیون و ۵۸۱ هزار گواهی سپرده در بورس کالا
در جریان معاملات هفته گذشته در بازار مالی بورس کالای ایران معامله گران شاهد دادوستد دو میلیون و ۵۸۱ هزار و ۹۳۳ گواهی سپرده کالایی بر پایه دارایی های سکه طلا، زعفران نگین و پوشال، پسته فندقی و بادامی، زیره سبز و کشمش سبز قلمی بودند که ارزش بیش از ۱۱۷۵ میلیارد و ۲۰۱ میلیون ریالی را در پی داشت.
-
«کالاخبر» از معاملات فصل پاییز گزارش می دهد؛
رالی گواهی سپرده زعفران نگین و سکه در بورس کالا/ ۴۴ میلیون گواهی سپرده کالایی معامله شد
بررسی معاملات گواهی سپرده کالایی بورس کالای ایران در فصل پاییز نشان می دهد که در این فصل و در آماری قابل توجه ۴۴ میلیون و ۵۷۳ هزار گواهی سپرده کالایی بر پایه ۷ دارایی سکه طلا، زعفران نگین و پوشال، زیره سبز، پسته فندقی و بادامی و کشمش سبز به ارزشی بیش از ۳۲ هزار میلیارد ریال دست به دست شده است؛ از نکات جالب این بازار می توان به رقابت تنگاتنگ سکه طلا و زعفران نگین در حجم معاملات اشاره کرد.
-
در گزارشی بررسی شد؛
شفافیت بازار ارز، طلا و سکه با انتقال مبادلات به بورس کالا
این روزها دلالها در فضای مجازی بازار شبانهروزی برای ارز، طلا و سکه تشکیل دادهاند و هر زمانی که اراده کنند نرخها را بالا و سپس پایین میآورند و برنده این فراز و و فرودها خودشان هستند، جالب اینکه کانالهای و گروههای ویآیپی و خصوصی وجود دارند که اشخاص با پرداخت حق اشتراک از سیگنالهای خرید و فروش بهرهمند میشود که امید است شورای عالی اقتصاد با برچیده شدن ارز، طلا و سکه چند نرخی این بازارها را به بورس کالا منتقل کرده تا نرخها بر اساس واقعیتهای اقتصادی و عرضه و تقاضا تعیین شده و اطلاعات بازار نیز به شکل شفاف گزارش شود.
-
با صدور اطلاعیه ای اعلام شد؛
اصلاح قیمت های قرارداد اختیار معامله سکه تحویل دی ۹۹
مدیریت توسعه بازار مشتقه بورس کالای ایران با صدور اطلاعیه ای به کلیه فعالان معاملات قراردادهای مشتقه، از اصلاح قیمت های قراردادهای اختیار معامله سکه طلا تحویل دی ماه ۹۹ خبر داد.
-
رییس اسبق سازمان بورس مطرح کرد؛
رشد ۳ برابری قیمت سکه از زمان توقف معاملات بازار آتی/ادعای نادرست تورمی بودن بازار آتی سکه اثبات شد
محمد فطانت مدیرعامل بانک آینده و رییس اسبق سازمان بورس و اوراق بهادار طی گفتگویی در خصوص ابزارهای مالی و ادعای برخی در خصوص آثار تورمی معاملات قراردادهای آتی سکه عنوان کرد که افزایش ۳برابری قیمت سکه از زمان تعطیلی بازار آتی سکه تاکنون به خوبی نشان میدهد تورمی بودن بازار آتی و معرفی آن بهعنوان نماگر انتظارات تورمی جامعه، ادعای غلطی بوده است. همچنین اگر معاملات آتی سکه متوقف نمی شد، بانک مرکزی برای تعادل بخشی به بازار به عرضه فیزیکی سکه نیاز نداشت؛ از این رو ذخایر طلای کشور را نیز با خطر کاهش مواجه نمیکرد. ضمن اینکه حتی اگر بازار آتی ارز نیز وجود داشت، میتوانست تا حدود قابلتوجهی به این بازار سامان ببخشد.
-
پیشنهاد کارشناس بازار سرمایه با اشاره به تجربه دوران بعد از معاملات آتی:
بازار آتی سکه با قدرت بازگشایی شود
عبارت «زمان همه چیز را ثابت می کند» به خوبی در خصوص توقف معاملات آتی سکه به بهانه سیگنال دهی این معاملات به بازار نقدی سکه صدق می کند. زمانیکه در شهریور سال ۹۷، بازار آتی سکه به عنوان ابزاری جهانی و اثبات شده در بازارهای مالی دنیا تحت فشار چند ادعای مطرح شده متوقف شد، موافقان توقف اعلام کردند که به زودی شاهد آرامش بازار سکه طلا در بازار نقدی خواهیم بود اما زمان همه چیز را روشن کرد.
-
شفاف سازی مدیر مالی بانک رفاه کارگران؛
بانک ها هیچ نقشی در نوسان قیمت سکه ندارند/لزوم حمایت ویژه بانک مرکزی از معاملات گواهی سکه
مدیر مالی بانک رفاه کارگران در گفت و گو با «کالاخبر» در خصوص مباحث مطرح شده در مورد نقش بانک ها در رشد قیمت سکه در معاملات گواهی سپرده کالایی شفاف سازی کرد. سید حمید سیدی گفت: بانک ها صرفا انباردار بورس بوده و نقش خزانه داری را برای نگهداری و صدور گواهی سپرده سکه طلا ایفا می کنند و هیچ گونه دخالتی در معاملات و یا افزایش و کاهش قیمت ندارند. به گفته وی، نکته ای که در نظر افرادی که انتقاد می کنند مغفول مانده این است که خرید و فروش سکه به صورت فیزیکی و یا گواهی سپرده برای بانک منع بوده و بانک نمی تواند نقشی در نوسانات قیمتی داشته باشد.
-
یک کارشناس بازار سرمایه از مزایای گواهی سپرده سکه می گوید؛
فرصت طلایی بانک مرکزی برای مدیریت مدرن بازار سکه
همایون دارابی کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه بانک ها نقش خزانه را در بازار گواهی سپرده سکه ایفا می کنند، گفت: در حوزه معاملات گواهی سپرده سکه طلا باید تلاش کنیم تا ظرفیت خزانهها بالاتر برود و بانک مرکزی باید از این موضوع استقبال کند که میتواند سکه فیزیکی را با گواهی سکه عوض کند و بدون ضرب سکه بازار را تنظیم کند؛ همین کار میتواند نقش مهمی در حفظ ذخایر کشور داشته باشد. من پیشنهاد میکنم بانک مرکزی یک خزانه بسیار بزرگ ایجاد کند و سکهها را بهصورت گواهی دربیاورد تا افراد بتوانند بر اساس این گواهیها از بانکها وام بگیرند؛ قطعاً این وثیقه بسیار معتبر خواهد بود چون پشتوانه آن طلا و سکه است و میتواند نقش مهمی در به چرخش درآمدن سرمایههای راکد داشته باشد.
-
معاون توسعه بازار و مطالعات اقتصادی بورس کالا:
بانک ها صرفا امانت دار سکه در معاملات گواهی سپرده هستند
معاون توسعه بازار و مطالعات اقتصادی بورس کالای ایران با تاکید بر اینکه بانکها و خزانههای سکه بورس کالا هیچ دخالتی در روند معاملات سکه ندارند، گفت: بانکها در معاملات گواهی سپرده سکه نقشی در خرید و فروش سکه ندارند و صرفا امانتدار هستند که سکه مردم را در انبار نگه داری می کنند و بابت این نگهداری تضامینی را نزد شرکت سپردهگذاری مرکزی دارند.
-
از سیر تا پیاز معاملات گواهی سپرده سکه طلا
«کالاخبر» در این گزارش همه چیز در خصوص معاملات گواهی سپرده سکه طلا از تعریف ابتدایی تا چگونگی خرید و فروش، ساعت معاملات، انبارهای مورد تایید و مزایای این معاملات را مورد بررسی قرار داده است.
-
نایبرئیس اتحادیه طلا و جواهر اعلام کرد؛
لزوم حمایت از معاملات گواهی سپرده سکه
نایبرئیس اتحادیه طلا و جواهر گفت: اگر قرار است معاملات سکه در بورس رونق بگیرد و روندی منطقی داشته باشد، متولیان بازار سرمایه باید حمایت بیشتری از این بازار به عمل آورند. کشتی آرای در مورد منتقدانی که معاملات سکه در بورس را علت افزایش قیمت سکه میدانستند، گفت: افزایش قیمت سکه بهطور طبیعی میتواند ناشی از افزایش قیمت اونس طلای جهانی یا افزایش نرخ ارز باشد؛ این عوامل اقتصادی هستند و تأثیر آنها بر قیمت سکه طبیعی است اما اینکه قیمت سکه از قیمت گواهی سپرده سکه خط می گیرد، اظهار نظری غیرکارشناسی است.
-
یک کارشناس بازارهای مالی:
قرارداد آتی سکه طلا مجدد فعال شود
یک کارشناس اقتصادی گفت: وجود یک بازار آتی مستحکم در بازار سرمایه کشور از انتقال سرمایهها به بازارهای غیررسمی و غیر شفاف جلوگیری کرده و سرمایهگذاران در دورههای ریسکی، راه بازار سرمایه و معاملات سکه و طلا در این بازار را در پیش خواهند گرفت.
-
با ظرفیت ۱۵۰ هزار سکه؛
خزانه بانک آینده آماده تحویل سکه از متقاضیان شد
در پی موافقت شرکت بورس کالای ایران، خزانه بانک آینده بهعنوان انبار سکه طلا و صادرکننده گواهی سپرده سکه طلا، فعالیت خود را آغاز کرد. به این ترتیب خزانه بانک آینده با ظرفیت ۱۵۰ هزار سکه، بهعنوان پنجمین خزانه سکه طلای پذیرفتهشده در بورس کالای ایران، آماده انجام معاملات گواهی سپرده سکه تمام بهار آزادی است.