• ۲۲ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۶
  • کد خبر: 39279
بورس

تداوم روند نزولی قربانیان در بسیاری از کشورهای جهان با استقبال بازارهای بورسی مواجه شد.

به گزارش «کالاخبر» به نقل از خبرگزاری فرانسه، هر چند ویروس کرونا روز به روز در سطح جهان پیشروی می‌کند اما کاهش مرگ و میرها در ایتالیا و اسپانیا که کانون‌های اصلی درگیر با کرونا در اروپا هستند، خبر خوبی محسوب می شود.

در چین شهر ووهان به عنوان کانون اولیه شروع کرونا نیز کاملا از قرنطینه خارج شد.  نخست وزیر انگلیس نیز که به کووید-۱۹ مبتلا شده بود، با بهبود کلی در وضعیت سلامتی اش از بخش مراقبت‌های ویژه خارج شد. دومنیک راب، وزیر خارجه به طور موقت مسئولیت اداره کابینه را بر عهده گرفته است.

بانک مرکزی آمریکا که پیش از این نیز به طور گسترده ای در بازارها حضور یافته بود، از یک بسته حمایتی عظیم ۲.۳ تریلیون دلاری رونمایی کرد که انتظار می رود نقش موثری در جلوگیری از سقوط بیشتر رشد اقتصادی و کسب و کارهای این کشور داشته باشد. 

با توجه به تعطیلی گسترده کسب و کارها در سراسر جهان، انتظار می‌رود که جهان با بدترین سال خود از زمان رکود بزرگ سال ۲۰۰۹ مواجه باشد. بانک جی پی مورگان، بزرگترین بانک آمریکا در گزارش جدید خود پیش بینی کرد که اقتصاد آمریکا سه فصل متوالی را با رشد منفی پشت سر بگذارد. انتظار می رود رشد اقتصادی بسیاری از نقاط دیگر جهان از جمله منطقه یورو، انگلیس، ژاپن  و ترکیه نیز منفی شود.  

اندرو کومو، فرماندار نیویورک که بدترین وضعیت کرونایی در آمریکا را دارد گفته است که طرح فاصله گذاری اجتماعی به تدریج در حال جواب دادن است و اوضاع رو به بهود می رود.  بسیاری از ایالت‌های آمریکا، مقررات سخت‌گیرانه آمد و شد وضع کرده‌اند. اکنون طرح فاصله گذاری اجتماعی در ۹۰ درصد ایالت های آمریکا اجرا می شود.

استفان اینس، استراتژیست ارشد بازار در موسسه 'اکسی کورپ' گفت: کرونا مثل یک سد بر سر راه جریان نقدینگی قرار گرفته است و حالا فدرال رزرو در حال ایجاد کردن روزنه های متعدد بر روی این سد است تا از جاری شدن نقدینگی در اقتصاد مطمین شود. مطمینا اگر لازم باشد بانک مرکزی دینامیت های بیشتری را علیه این سد به کار خواهد گرفت. 

با این حال وضعیت به ویژه در اروپا بسیار وخیم است و با توجه به محدود بودن ابزارهای در اختیار بانک مرکزی اروپا پیش بینی می‌شود رشد اقتصادی کشورهای اروپایی با کاهشی محسوس همراه شود. مرکزی اروپا که پیش از این به دلیل نداشتن حضور پررنگ در بازارها با انتقادات شدیدی مواجه شده بود به زودی از اقدامات محرک خود رونمایی خواهد کرد.  

ماسایوکی کیشیگاوا، کارشناس بازار در موسسه «سامومیتو میتسویی» گفت: نشانه هایی از این که در حال ورود به پیک بیماری هستیم، در حال نمایان شدن است اما هنوز باید خیلی مراقب باشیم چرا که کرونا یک بحران زیستی است نه یک بحران مالی و همین کار و پیش بینی پذیر بودن را دشوار می سازد.  

در شرق آسیا بانک‌های مرکزی چین، ژاپن، کره جنوبی، نیوزلند، سنگاپور و استرالیا برای حمایت از بازارها دست به کار شده‌اند. کابینه ژاپن در نشست خود تصمیم گرفت در توکیو و شش منطقه دیگر وضعیت اضطراری اعلام کرده و مبلغی حدود یک تریلیون دلار برای مقابله با ویروس کرونا اختصاص دهد.  ژاپن هم چنین اعلام کرد به خانوارهای ژاپنی تا ۱۸۰۰ دلار یارانه پرداخت می کند.  

در چین بانک مرکزی این کشور از طریق کاهش نرخ ذخیره بین بانکی به بانک ها اجازه داد تا تسهیلاتی معادل ۵۴ میلیارد دلار در اختیار کسب و کارها قرار دهند. از سوی دیگر سنگاپور نیز از بسته محرک جدیدی به میزان ۳.۵ میلیارد دلار برای کاستن از تبعات اقتصادی کرونا رونمایی کرد.  

بورس آمریکا

در وال استریت، همه شاخص‌ها صعودی بودند تا جایی که هر سه شاخص مهم بورسی در سطح بالا تری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۱.۲۲ درصد صعود نسبت به روز قبل و در سطح ۲۳ هزار و ۷۱۹.۵۴ واحد بسته شد. شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۱.۴۵ درصد افزایش تا سطح ۲۷۸۹.۳۶ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با جهش ۰.۷۷ درصدی در سطح ۸۱۵۳.۵۸  واحدی بسته شد.

بورس‌های آسیایی

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد مشابهی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با صعود ۰.۵۳ درصدی تا سطح ۱۹ هزار و ۴۴۸.۰۹  واحدی بالا رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۱.۳۸ درصد بالا رفت و در سطح ۲۴ هزار و ۳۰۰.۳۳ واحد بسته شد.  در چین شاخص "شانگهای  کامپوزیت" افت ۰.۶۹ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۳۷۶۶.۷۶  واحد بسته شد.

در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۳.۴۶ درصد افزایش و ایستادن در سطح ۵۳۸۷.۷۰ واحدی به کار خود خاتمه داد.  در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن صعودی  بود.

بورس‌های اروپایی

از طرف دیگر به نظر می‌رسد که انگلیسی‌ها قصد عقب نشینی از مواضع خود برای روابط پسابرگزیت را ندارند و نخست وزیر این کشور نیز با درخواست‌ها برای تعویق مهلت مقرر توافق با اتحادیه اروپا به دلیل شیوع کرونا مخالفت کرده است. مقامات اتحادیه اروپا بار دیگر از انگلیسی ها خواسته اند به دلیل شیوع کرونا، مهلت مذاکرات را تا پایان سال تمدید کنند.  در حال حاضر ۱۱ سرفصل کلیدی مورد مذاکره قرار خواهد گرفت و طرفین تا ماه ژوئن برای رسیدن به توافقات اولیه فرصت دارند. مذاکره‌کننده ارشد انگلیس در برگزیت از آمادگی کشورش برای به اشتراک گذاشتن بیشتر اطلاعات مالی با اتحادیه اروپا برای حصول توافق مقدماتی خبر داده است.  

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۲.۹ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۵۸۴۲.۶۶ واحد بسته شد.

شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با جهش ۱.۴۴ درصدی در سطح ۴۵۰۶.۸۵ واحد بسته شد و شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با صعود ۲.۲۴ درصدی و ایستادن در سطح  ۱۰ هزار و ۵۶۴.۷۴ واحدی به کار خود خاتمه داد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۱.۷۱ درصد بالا رفت و به ۷۰۷۰.۶۰ واحد رسید.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بورس های کالایی جهان

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها