مس و فلزات اساسی

بر پایه گزارش تفصیلی گلدمن ساچز (Goldman Sachs) که در زمینه چشم‌انداز بازار کامودیتی منتشر شده، میانگین بهای مس در سال ۲۰۱۸ معادل ۸۰۰۰ دلار است.

به گزارش «پایگاه خبری بورس کالای ایران»، تأکید بر چشم‌انداز مثبت بازارهای کامودیتی در بلندمدت ویژگی گزارش اخیر گلدمن‌ساکس است، چراکه رشد بازارهای کامودیتی به‌طور مستقیم بر صنایع و بازارهای سهامی اثرگذار است و رشد قیمتی محصولات کامودیتی موجب افزایش درآمدهای شرکتی و رشد شاخص‌های درآمدی در صورت‌های مالی شرکت‌های فعال در صنایع مرتبط می‌شود.

براساس این گزارش، در سال ۲۰۱۸‌، با تداوم روند مناسب رشد اقتصادی کشورهای جهان و به‌ویژه کشورهای صنعتی‌، نیاز کارخانه‌ها و تولیدکنندگان به مواد اولیه مصرفی افزایش خواهد یافت. بر پایه پیش‌بینی‌های صورت‌گرفته در سال ۲۰۱۸، مس، سنگ‌آهن و نفت می‌توانند بیشترین رشد قیمتی را تجربه کنند و شرایط سرمایه‌گذاری در بازارهای کامودیتی در بهترین وضعیت خود از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۸ قرار دارد.

همچنین، در این گزارش تأکید شده است که رشد قیمت کامودیتی‌ها که ناشی از افزایش تقاضا بر اثر تقویت نرخ رشد اقتصادی کشورهای صنعتی و محدود کردن عرضه مواد مصرفی است‌، موجب افزایش سطح درآمدی شرکت‌های تولیدکننده می‌شود. علاوه بر این، روند رشد «تولیدات» در ماه ژانویه در حوزه یورو به یکی از بالاترین سطوح خود در سال‌های اخیر رسیده است که با همراهی سطح تقاضای بالا موجب افزایش فشارهای تورمی در این حوزه شده است.

به گزارش IHS‌، شاخص PMI در حوزه یورو به بالاترین سطح خود از سال ۲۰۰۸ رسیده است و توانسته است ۵۹.۲ برسد. این امر موجب شده است تا کارخانه‌ها نرخ فروش محصولات خود را به‌دلیل افزایش بهای تمام‌شده ناشی از خرید مواد اولیه و بهای سوخت مصرفی‌، افزایش چشمگیری دهند. افزایش سطح تراز تجاری کشورها، احیای بازار کار و سیاست‌های پولی کاراتر بانک مرکزی اروپا موجب شده است تا ارزش واحد پولی حوزه یورو به بالاترین سطوح یک دهه گذشته بازگردد.

تداوم رشد شاخص‌های اقتصادی حوزه یورو و افزایش تحرکات تورمی پس از ثبات طولانی مدت تورم‌، موجب افزایش تقاضای محصولات کامودیتی در بازارهای جهانی شده است که در سال ۲۰۱۸ بخش قابل‌توجهی از افزایش تقاضای محصولات کامودیتی در بازارهای جهانی را به دوش خواهد کشید.

بنابر این گزارش، فلز مس می‌تواند در ۲۰۱۸ میلادی نیز به رشد چشمگیر خود ادامه دهد. روند تغییرات قیمتی این فلز که به‌عنوان معیاری برای تعیین سلامت اقتصادی جهان شناخته می‌شود، می‌تواند تا دست‌یابی به سطح ۸۰۰۰ دلار ادامه یابد. دلایل این رشد تداوم روند افزایش تقاضا و افزایش ۳ درصد تا ۸ درصد نرخ مصرف این فلز نسبت به ۲۰۱۷ اعلام شده است. همچنین، نیاز صنایع نوپا و به‌روزرسانی تکنولوژیکی برخی صنایع مادر در سطح بین‌المللی موجب خواهد شد تا جایگاه جدیدی برای این فلز در میان صنایع باز شود.

منبع: معدن نیوز

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بورس های کالایی جهان

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها